[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Installation på Acer Extensa?Jeg bruger altid:
unetbootin
til at lave usb-pind. Installation plejer altid at virke (incl. CD-detektering) uden problemer. Også på de to billige Acer jeg har installeret debian på for nylig.

apt-get install unetbootin

På de to Acer var der for ubuntus vedkommende lige et trick med at den skulle have en særlig boot-partition (ikke /boot). Jeg brugte 5 MB. Det ser ud til fungere fint. Hvis man ikke gør det, booter den ikke hver gang. Jeg tror også problemet gør sig gældende for Debian (lidt usikker på det da den næsten blev genstartet, indtil den blev udsat for 'fysisk vold') - men det var altså en ubuntu-installation som gjorde mig opmærksom på sagen (da jeg havde manuelt partitioneret færdig!!!). Jeg har ofte både en ubuntu og debian installation på hver sin partition.

Du skal ikke regne med at wifi fungerer under installation, så slut til ethernet. Men hvis du installerer contrib og non-free, fungerer wifi nok efter installation og genstart.

flem

On 29-12-2014 22:09, Jacob Sparre Andersen wrote:
Er der nogen af jer der kan pege på en god vejledning i at installere
Debian på en Acer Extensa EX2509-C0YR?

Jeg er kommet så langt at jeg kan starte installationsprogrammet fra en
USB-pind og vælge sprog og tastatur.

Det næste trin i processen (»Led efter cd-rom drev og montér cd«)
fejler, og jeg kan heller ikke selv finde filsystemerne på USB-pinden
fra installationsprogrammets kommandofortolker, så nu er gode råd dyre. :-(

På forhånd tak for hjælpen,

Jacob


Reply to: