[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Printerbugs i debianHej Flemming!

On Sat, Aug 07, 2010 at 11:52:43AM +0200, Flemming Bjerke wrote:
Jeg har en gammel Brother hl-720 printer som står i vores sommerhus. Jeg har sat en debian-klient op på en ældre maskine der kører fantastisk - bortset fra printeren som jeg bare ikke kan få kontakt med. Hvis jeg booter fra en kubuntu-cd, fungerer den umiddelbart efter printeropsætning i kprinter.

Jeg har prøvet at installere alt muligt cups, bsd-cups, osv., osv. Jeg har installeret gennem kprinter og gennem localhost:631. Jeg har hentet ppd driver fra openprinting. Alt fungerer fint printeren bliver sat op, og man kan skrive ud, og det står i kø indtil det er skrevet ud. Altså lige bortset fra den detalje at når en side i følge debian er skrevet ud, sker det bare ingenting på printeren.

Når jeg oprettede printeren via kprinter eller cups-localhost, var der kun et lp-device. Efter ret lang tid fandt jeg dog ud af at der faktisk var to printer-devices, og at alt virkede når jeg kørte:

rm /dev/lp0
ln /dev/lp1 /dev/lp0

Det må da være en bug.

Jeg fandt andre bugs. Jeg prøvede LPRng i stedet for CUPS, og så blev det fundet ikke mindre end tre paralelporte - selvom der kun findes /dev/lp0 og /dev/lp1. Men da jeg skulle finde drivere, gik det galt, for LPR vil hverken have .ppd, .ppd.gz eller .xml. Og jeg kunne absolut ingen relevante drivere finde på nettet.

MEN den omstændighed at jeg havde forsøgt med den fra openprinting.org downloadede ppd-driver, gjorde jeg pludselig i localhost:631 kunne finde et specielt hl7x0-device der brugte /dev/lp1. Og det fungere fint!

Hvordan ville I bug-rapportere det her?


Skriv een fejlrapport for hvert problem du synes det giver mening umiddelbart at adskille problemerne i. Det er muligt senere at splitte eller gruppere senere om nødvendigt, men bedst hvis det kan undgås - også fordi det formodentligt er nemmere at forstå eet problem end alle samtidigt (øget risiko for at du eller andre mudrer tingene sammen).

Send hver af disse fejlrapporter til den pakke du umiddelbart synes den tilhører. Det er nemt senere at omdirigere, men nogle udviklere bliver irriterede hvis de føler at du ikke har reflekteret ordentligt over dette før du henvendte dig, men skubber det over på dem at tænke for dig (uanset om det har noget på sig eller de er smålige er det bedst for alle at undgå sådanne gnidninger).


Håber det ku' bruges til noget :-)


Mvh. Jonas

--
 * Jonas Smedegaard - idealist & Internet-arkitekt
 * Tlf.: +45 40843136  Website: http://dr.jones.dk/

 [x] quote me freely  [ ] ask before reusing  [ ] keep private

Attachment: signature.asc
Description: Digital signature


Reply to: