[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: PHP, Apache og udvidede tegn i filnavneJonas Smedegaard wrote:


Måske et dumt spørgsmål - men er de originale filer og biblioteker navngivet vha. utf8?

Det er så spørgsmålet. Jeg havde det samme problem på en Netware 6-installation, og endte med at Novell's teknikere måtte lave en særlig patch til mig, fordi de havde "glemt" at filsystemet ikke understøttede navngivning af filnavne i UTF-8.

Jeg ved imidlertid ikke, hvordan man kontrollerer/indstiller dette i Linux. Hvordan kan jeg sikre mig, at den fil, jeg opretter, er navngivet vha. UTF-8? De pågælden filer er f.eks. oprettet via et Samba-share fra en Windows-arbejdsstation.

De nævnte opsætninger omkoder ikke fra eet tegnsæt til et andet - de præsenterer blot i et bestemt format, og forventer at input er i samme format.

Det begynder jeg at forstå - men jeg kan ikke forstå, at et Apache-genereret indeks, som nødvendigvis må læse filnavnene uden at forsøge at konvertere dem (særligt), hverken kan vise dem korrekt vha ISO-8859-1 eller UTF-8? Jeg kan ikke forestille mig at filnavnene er blevet navngivet vha. andre karaktersæt end dem.

Mvh.
Achton N. NethercliftReply to: