[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Migració de Fedora a Debian al departament d'Informàtica de l'Escola del TreballHola,

merci per la info, teníem el etckeeper en marxa abans però ara mateix he vist que està parat:

[julio@madiba ~]$ systemctl status etckeeper.service
● etckeeper.service - Autocommit of changes in /etc directory
   Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/etckeeper.service; static; vendor preset: disabled)
   Active: inactive (dead)
     Docs: man:etckeeper(8)


Parlaré amb els que entenen :D


Per cert, diguem-ne que migrem els ordinadors de profes i alumnes a Debian, el nostre estimat server continua amb Centos :D, som uns romàntics.

Vagi bé,

Julio


On 9/13/21 5:18 PM, tictacbum wrote:
Hola Julio, felicitats pel canvi i sort amb la migració!
no sé si coneixes etckeeper però crec que us pot ser força útil a l'escola, manté un historial de canvis a /etc en un repositori git

salut!!

Missatge de Julio Amorós <jamoros@escoladeltreball.org> del dia dl., 13 de set. 2021 a les 8:47:
Hola companys,
us volíem informar de la migració que s'ha fet al departament d'Informàtica de l'Escola del Treball. Des de l'any 2000 que estem fent servir Fedora (RedHat) gràcies a un gran company que ja està jubilat i que ens va introduir al mon del programari lliure.

No sé si coneixeu una mica les particularitats de les distribucions Fedora, podríem dir que l'estabilitat no seria el seu punt fort, sent generosos. Això ens motivava cada curs a no utilitzar la darrera versió. Sí que és cert però, que hi havia d'altres avantatges.

Al llarg d'aquests anys, hem tingut grans debianites al departament, alguna desenvolupadora fins i tot, i més o menys sempre hi havia quòrum en que Debian era una distribució superior, però la migració d'un sistema a un altre fa molta por. El cas és que l'arribada de professors joves i competents al nostre departament ha impulsat aquest canvi. És curiós que al jovent ja no li agradi viure al límit (Fedora és això i aprens molt :D )

En fi, que a més d'informar-vos d'aquesta migració us volem avisar que us començarem a fer moltes preguntes.

Per cert, com cada any fem una guia d'instal·lació pels nostres alumnes de cicles de grau superior, encara està verda, però qualsevol consell / millora que ens vulgueu donar us estarem molt agraïts.

https://gitlab.com/pingui/deb-at-inf

Vagi bé.

Julio


--
______________________________________________________
  • El 2003 el català era la llengua habitual del 46 % dels catalans. Al 2018 només del 36 %. Si els castellanoparlants no actuem, desapareixerà.

  • El 3 de novembre representa el moment de l'any en el que les dones deixen de cobrar en comparació amb els homes. Hem d’ajudar a les dones a eliminar aquesta data.

  • L’administració pública cada any es gasta milions d’euros en llicències de programari privatiu. Utilitzant programari lliure estalviem costos i incentivem l’economia local.

La neutralitat davant les desigualtats acaba accentuant-les.


Reply to: