[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Privadesa de les dades en GMailEl dilluns, 19 d’abril de 2021, a les 18:42:08 CEST, Aleix Vidal i Gaya va escriure:

Disculpeu que m'hi fiqui, però és la segona vegada que veig escrit en algun lloc que la G Suite per Educació es paga, i voleu dir que és així? Sóc mestre a educació primària, i molts centres tenen la suite de Google per educació de forma gratuïta, altra cosa és que quan compren Chromebooks paguen les llicències de Google per poder-los gestionar centralitzadament.


No sé si en l'àmbit universitari és diferent, si en tractar-se de més quantitat d'usuaris s'apliquen altres condicions, però pel que jo sé, fins fa poc hi havia dues edicions, G Suite for Education i G Suite Enterprise for Education: la primera gratuïta i la segona de pagament.

 

Doncs és una pregunta molt pertinent. Aquest aspecte tendeix a amagar-se o minimitzar-se, però en el moment de l'aprovació no poden evitar de publicar-ne el cost, mal que sigui per dir que s'estalvien diners, tot i que com sempre aquest suposat estalvi és molt relatiu perquè mai no es tenen en compte costos intangibles com per exemple la pèrdua de control sobre la informació, o la pèrdua de "know-how".

 

Segons els documents que pots trobar en aquesta pàgina [1] (particularment el primer), el cost de la Google G Suite per la UPC és de 121.500 €.

 

El tercer document parla sobre privadesa de les dades. M'havia passat per alt. Potser respon parcialment a la meva pregunta, però la veritat és que cada vegada que llegeixo aquesta prosa legal ja pateixo per veure per quina banda m'aixecaran la camisa.

 

[1] https://govern.upc.edu/ca/consell-de-govern/consell-de-govern/sessio-05-2019-del-consell-de-govern/comissio-d2019economia-i-infraestructures/aprovacio-de-la-migracio-del-correu-electronic-corporatiu-de-la-upc-al-nuvol

--

Cordialment,

Orestes Mas


Reply to: