[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Problemes d'accés webs catalanes amb FFEl sáb, 30 ene 2021 a las 18:48, robert marsellés
(<rmfc@protonmail.com>) escribió:
>
> Hola,
>
> Uso Firefox a Debian des de sempre.
>
> Després d'activar recentment l'opció "usar sempre HTTPS" a la configuració, he observat que la majoria de les webs de l'administració catalana (GenCat, i també Diputació-local) em donen errors relacionats amb aquest tema quan intento accedir-hi [1, 2, 3].  Un cop selecciono "usar lloc HTTP", puc accedir-hi sense problemes.
>
> Algun cop m'he entretingut en enviar un missatge al servei tècnic de la pàgina en qüestió.  M'han donat llargues. Això si, polidament.
>
> A banda de dir-me, no usis aquesta opció, algú sap el motiu o pot formular una hipòtesi plausible per explicar-ho?  No em refereixo al motiu tècnic, intento comprendre el motiu "filosòfic" pel que tota l'Administració s'ha posat d'acord en oferir llocs web HTTP enlloc de HTTPS. Em sembla contradictori ja que és la mateixa administració la que m'exigeix certificats per a tot (i especialment "l'Adobe" si vull obrir un dels seus formularis PDF) per continuar interaccionant amb ells?
>
> Demano disculpes si algú pensa que no és un tema per tractar a la llista però, personalment, no conec ningú més a qui posar preguntes relacionades amb aquests temes.
>
> Salut,
>
> robert
>
>
> [1] https://ibb.co/6FkkrM0
> [2] https://ibb.co/ynZ9sMF
> [3] https://ibb.co/pj3YYKG
>
>
> Sent with ProtonMail Secure Email.
>
>

Hola Robert,

Les webs de la Generalitat [1], Diputació de Barcelona [2] funcionen
amb normalitat i el firefox les carrega sense problemes.

[1] https://web.gencat.cat/
[2] https://www.diba.cat/


Salut!
Javier


Reply to: