[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: [OT] Sector laboral - Ús de Debian/Software LliureBones a tothom,

No gosava participar però quan he començat a detectar certa nostàlgia m'he dit, aquesta és la teva i posats a evocar, he trobat https://soft.lafibre.info/ i de cop, aquelles 14 hores que em vaig passar amb un 486-DX2 a 66 Mhz fotent-li fava a la configuració de les X d'una Slackware 3.0 fins que alguna cosa semblant a un Olvm va aparèixer per pantalla, m'han resultat tan satisfactòries o més que si m'hagués passat la tarda gaudint de pell aliena, ... en fi, més nostàlgies.

Hores d'ara, continuo enyorant els KDE 3.* però ahir mateix, vaig tastar una instal·lació d'una Bullseye/Testing amb Xfce i em vaig emocionar, Joder !!! en un equip merdós com un dels dos que tinc a casa, funciona de collons. De fet, vaig abandonar Redhat quan anaven per la 7.3 i Windows amb el 98 SE quan em vaig adonar que Debian sempre funcionava més ràpid i en aquells pentiums primerencs es notava.

Continuo treballant amb Debian, a l'escola on ho faig, uns 130 ordinadors també ho fan, hores d'ara amb una Debbie de LinuxMint i alguns equips amb Cinnamon i la versió basada en Ubuntu per exigències de les pissarres Smart Tech. 

Això si, les instal·lacions me les preparo i personalitzo a mida de les meves necessitats i de les acadèmiques perquè l'ecosistema ho permet i quan algun company o companya em porta un equip vell, li recomano que canviï el disc dur mecànic per un d'estat sòlid que jo ja li instal·laré el mateix que tenim a l'escola i no protesten :-D
Missatge de Joan Albert <joan_erraez@pangea.org> del dia dc., 27 de gen. 2021 a les 19:54:
Bona tarda,

En primer lloc, perdoneu-me si aquest fil no és adient, i espero que
algú pugui comentar-ho si és el cas.

Fa temps que tinc curiositat sobre el sector on
treballem/investiguem/estudiem els integrants d'aquesta llista,
i saber si allà utilitzem o no la nostra estimada distribució,
software lliure en general o no és el cas.

Òbviament, donaré exemple i començaré jo mateix:
Sóc un (mal anomenat) científic de dades i treballo per a una
consultoria de Barcelona. Només dues persones utilitzem sistemes
operatius GNU/Linux perquè som molt tossuts, però la resta no. Sí és
cert que disposem de màquines virtuals CentOS per a temes productius.

El meu ordinador, no cal dir-ho, utilitza Debian (testing) :D
A veure si s'anima algú més a explicar el seu cas.

Salut!

--
Joan Albert

Reply to: