[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Consell per auriculars amb micr?fon per videoconfer?nciesHola, Xavi,

Comento algunes coses que dius a sota.

On Tue, 19 May 2020 at 01:12, Orestes Mas <orestes@riseup.net> wrote:
Hola,

Sé que arribo tard a aquest fil, però no em puc estar de dir-hi la meva.

1) Confirmat que la qualitat del so que es pot aconseguir amb auriculars analògics i targetes de so internes és molt variable en funció de la qualitat de l'aïllament elèctric.

2) Jo els millors resultats els he obtingut amb auriculars USB, ja sia amb cable i inalàmbrics. D'aquests darrers tinc uns Logitech i n'estic content, tot i que les esponges de les orelles es deterioren ràpidament i aleshores fan mal a les orelles si els duus posats molta estona.

A la feina, actualment, proveïm uns auriculars (més cars) que en lloc d'esponges tenen un altre material (no sé si cuir o plàstic) que no es deteriora tant. A qui utilitza esponges i ho demana, els substituïm aquestes esponges. Els recanvis són molt econòmics, en pots trobar en grans quantitats...

 

3) Això que comentes del volum del micro, és molt estrany. Si en Windows se sent bé, també hauria d'anar en Linux atès que el maquinari és el mateix i la interfície és estàndard, es a dir, que no depèn d'un driver mal programat.

La qualitat de vegades sí que pot dependre del controlador i actualment encara més. En la digitalització d'un senyal analògic hi ha una etapa de filtre (programable) ja sigui en el codi del controlador o en la programació de més baix nivell dels DSP (Digital Signal Processors), uns xips especialitzats on les feines com ara convertir, equalitzar, filtrar,... alliberant el processador principal d'aquesta tasca.Podria ser que la interfície USB dels auriculars no informés correctament al SO dels nivells de volum, etc., però ho veig improbable.

Jo m'inclinaria a pensar en un problema d'algun ajustament de volum mal posat. Pulseaudio té un control de volum general a nivell de dispositiu i a més té controls de volum independents per cada aplicació.

El problema s'agreuja perquè les interfícies gràfiques per controlar els volums a vegades no mostren tots els controls i, per tant, no pots ajustar-los.

Assegura't de provar el "pavucontrol" i/o l'alsamixer (en un terminal).

També podries provar què tal de sent el micro usant un sistema de so (Jack) alternatiu al pulseaudio. Tens molt més control de la situació. Però si no ho has fet mai és una mica embolicat.

Orestes.

El 15 de maig de 2020 21:51:20 CEST, "Xavi - eBústia" <xavi.ebustia@gmail.com> ha escrit:
Hola,
ara ja tinc clar que el camí segur és amb Logitech. 

Salut i moltíssimes gràcies !!

Xavi

El dv., 15 de maig 2020, 21:42, Vicen Rodriguez <casa@vicenrodriguez.com> va escriure:
Bon dia,

A casa fem servir diferents models de logitech per USB i ens van molt bé: plug & play.
Jo els faig servir a diferents ordinadors amb Debian i CentOS. Els meus fills amb Bunsenlabs i Debian.
A tots ens van bé. Cap problema.

Salut

Vicen

El vie, 15-05-2020 a las 10:31 +0200, Xavi e-bustia escribió:
Bones,
des del confinament que les videotrucades han aparegut de forma diària a la nostra vida. Abans eren escadusseres i poc m'hi mirava amb els dispositius d'auriculars i micro. Aquests dies he comprat ja 3 models diferents d'auriculars amb micro i no aconsegueixo que me'n funcioni cap correctament. M'he estat barallant amb alsamixer, pavucontrol i d'altres. El que em diuen els altres participants a la reunió és el següent en funció del cas. Això ens passa amb els 3 portàtils que tenim a casa.

A.- Usant micro i altaveus del portàtil: senten mol soroll de fons, com si hi hagués un ventilador o centrifugadora --> decideixo adquirir uns auriculars amb micro...

B.- Usant els auriculars del mòbil (connector amb auriculars i micro combinat) adquireixo 3 adaptadors (una per cada membre de la família que ha de fer videoconferències) que separi el micro de l'altaveu. Llavors, tot i tenir el so més clar comenten que se sent un xiulet de tant en tant molt molest (el típic de freqüència alta que se't posa al cap). Val a dir que els 3 adaptadors són de marques diferents, per tant, dedueixo que no és problema de cap dels adaptadors.

C.- Decideixo, per provar, adquirir (a la botiga del barri) una auriculars amb micro incorporat USB (NGS V700? és que ja els he tornat). El so dels altaveus espectacular però el micro només transmet un filet de veu que quasi no et senten (si !! pujant el màxim possible, sense que faci soroll, pavucontrol i alsamixer).

Amb tot això arriba el moment de desesperació
image.png

i ja no sé cap on tirar. El més trist és que un dels dies vaig haver de fer una videoconferència usant el sistema de FINESTRES amb tot això, us demanaria consell.

1.- Algun model d'auriculars + micro que funcioni, realment, plug and play? Entenc que usb?
2.- Alguna opció addicional de configuració que se m'hagi escapat (i que guardi valors de configuració quan es toqui)?

Moles gràcies

Xavi

--
Enviat des del meu dispositiu Android amb el K-9 Mail. Disculpeu la brevetat.


--
--
Salutacions...Josep
--

Reply to: