[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Consell per auriculars amb micròfon per videoconferènciesHola,

Qui no s'hagi barallat mai amb micròfons, alsa i pavucontrol que tiri la primera pedra... ;-)
Jo també he tingut "tema" (Debian 10 buster amb XFCE).

- Pots mirar a llistes/web si hi ha hagut algun cas com el teu i amb sort trobar una solució per evitar sorolls no desitjats. Molts cops està relacionat amb els controladors i el tipus de targeta de so que té l'aparell.

- En un portàtil Fujitsu, tot a la primera (altaveus o auriculars i el micròfon integrat), cap queixa.

- En el portàtil del "dia a dia", un HP 830 G6 (processadors massa moderns amb DSP integrats - controlador SOF), ara funcionen els micròfons interns (actualització de nucli, instal·lació de firmware SOF signat per intel, alsautils i pavucontrol i demés de la bullseye afegit a la buster, ucm2 i tot i així hi ha cosetes per resoldre, paquets de la unestable, ja saps).

- La solució, abans de tenir el micròfon intern funcionant, va ser afegir un micròfon usb d'aquests de la mida d'una ungla del dit polze.

- Una alternativa (que també vaig contemplar) és afegir una targeta de so usb.

- Has dit que és portàtil, imagino que té Bluetooth. Potser funcionarien uns auriculars amb micròfon que usin aquest tipus de comunicació.

Salutacions,
Josep

On Fri, 15 May 2020 at 10:31, Xavi e-bustia <xavi.ebustia@gmail.com> wrote:
Bones,
des del confinament que les videotrucades han aparegut de forma diària a la nostra vida. Abans eren escadusseres i poc m'hi mirava amb els dispositius d'auriculars i micro. Aquests dies he comprat ja 3 models diferents d'auriculars amb micro i no aconsegueixo que me'n funcioni cap correctament. M'he estat barallant amb alsamixer, pavucontrol i d'altres. El que em diuen els altres participants a la reunió és el següent en funció del cas. Això ens passa amb els 3 portàtils que tenim a casa.

A.- Usant micro i altaveus del portàtil: senten mol soroll de fons, com si hi hagués un ventilador o centrifugadora --> decideixo adquirir uns auriculars amb micro...

B.- Usant els auriculars del mòbil (connector amb auriculars i micro combinat) adquireixo 3 adaptadors (una per cada membre de la família que ha de fer videoconferències) que separi el micro de l'altaveu. Llavors, tot i tenir el so més clar comenten que se sent un xiulet de tant en tant molt molest (el típic de freqüència alta que se't posa al cap). Val a dir que els 3 adaptadors són de marques diferents, per tant, dedueixo que no és problema de cap dels adaptadors.

C.- Decideixo, per provar, adquirir (a la botiga del barri) una auriculars amb micro incorporat USB (NGS V700? és que ja els he tornat). El so dels altaveus espectacular però el micro només transmet un filet de veu que quasi no et senten (si !! pujant el màxim possible, sense que faci soroll, pavucontrol i alsamixer).

Amb tot això arriba el moment de desesperació
image.png

i ja no sé cap on tirar. El més trist és que un dels dies vaig haver de fer una videoconferència usant el sistema de FINESTRES amb tot això, us demanaria consell.

1.- Algun model d'auriculars + micro que funcioni, realment, plug and play? Entenc que usb?
2.- Alguna opció addicional de configuració que se m'hagi escapat (i que guardi valors de configuració quan es toqui)?

Moles gràcies

Xavi


--
--
Salutacions...Josep
--

Reply to: