[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: L'actualització del kernel no arrencaHola Josep,
no tinc gaire interès en tenir el darrer kernel, sinó en tenir un sistema estable i que funcioni. No coneixia aquesta eina, li faré un cop d'ull. He instal·lat el 5.3HWE amb el Synaptic, i he resolt el problema..

Gràcies per la resposta!

Jordi

Missatge de Josep Lladonosa <jlladono@gmail.com> del dia dj., 19 de març 2020 a les 20:33:
Has provat a instal·lar ukuu?
Permet afegir kernels molt actualitzats.

Josep

On Thu, 19 Mar 2020, 19:36 Jordi Fontich, <jordi.fontich@gmail.com> wrote:
Hola! Segueixo amb el problema de les actualitzacions del kernel, que no arrenquen. Us faig memòria: elementaryOS, basat en Ubuntu 18.04. Estic arrencant amb el kernel 4.15.0.55, ja que totes les actualitzacions posteriors del kernel em deixen la màquina penjada en el boot. He pogut esbrinar el punt on es queda l'arrencada penjada:

R8169 Can't disable ASPM, OS doesn't have ASPM control

Sembla que és un antic problema amb aquest driver, que no s'ha resolt del tot. El cas és que he trobat alguns usuaris amb problemes amb aquest driver, sobretot amb la configuració de xarxa, però ningú amb el mateix problema que jo. Alguns ho han solucionat instal·lant la versió R8168, i desinstal·lant la R8169, però m'he trobat un desenvolupador a Github que ho desaconsella. Aquest ha fet canvis al driver per solucionar aquest problema del control de l'ASPM :
Pel què comenta aquest bug fa que la tarja de xarxa no entri en mode suspensió i vagi drenant la bateria. I és cert! A mi em passa.
També comenta que el problema està solucionat al kernel 4.19, però jo estic en el 4.15, de manera que no me'n beneficio.

Veig que el driver R8169 és necessari per a la connexió per cable, la eth, i jo no la faig servir ja que smpre vaig per wifi, però no estic segur que també afecti altres components.
Com ho veieu? Algun consell? Estic entre provar aquest driver de Github, o eliminar el R8169 del sistema.

Jordi

Missatge de Jordi Fontich <jordi.fontich@gmail.com> del dia dc., 25 de set. 2019 a les 18:41:
Hola,
Estic amb elementaryos i tinc un problema amb les actualitzacions del kernel. Les 3 darreres actualitzacions del kernel em deixen amb el grub penjat i no arrenquen, de manera que he d'entrar manualment i arrencar des de la quarta, que sí que em deixa arrencar el sistema.
A algú de li acut quin deu ser el problema, i com ho puc solucionar? He provar a reinstal·lar el darrer kernel, però tot segueix igual.

Salutacions,
Jordi

Reply to: