[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: connexió de dispositius per ssh via wi-fi a l'ordinador d'escriptori

2017-03-05 19:58 GMT+01:00 fju <ilion1250@gmail.com>:
A l'ordinador d'escriptori i tinc instaŀlat un servidor ssh al qual accedeix sense problemes l'ordinador portàtil, sempre que aquest estigui connectat per cable ethernet si ho probo fer des de wi-fi no hi ha manera de fer-ho.
El procès que segueixo és el mateix que amb qualsevol dispositiu connectat a la xarxa física, li reservo una ip de xarxa fixa, despres obro el port ssh a aquella ip a l'ordinador d'escriptori (faig sevir ufw) i ja està. De fet quan tenia ADSL ho feia igual i funcionava sense problemes pero des que tinc el cable (movistar) el procès no funciona quan intento entrar per ssh a l'ordinador d'escriptori des de l'ordinador portàtil o el telèfon.

No se si es que per poder-ho fer haig d'obrir el port ssh del router (ara estan tots tancats) i en cas afirmatiu si això pot suposar algun risc.

El port ssh del router que comentes és on s'estableixen sessions ssh cap al mateix router, no pas entre dues màquines de la xarxa.

El que sí que et pot passar és el que el punt d'accés (el que et dóna el servei wifi i que suposo que és el mateix aparell per a tots dos, amb commutador i amb ràdio Wi-Fi) limiti la connectivitat entre els aparells wifi connectats entre si o amb els que estan connectat amb fils.

Has provat de fer ping a veure si el portàtil veu l'altre equip?

 
En qualsevol cas la regla al ufw es sempre permetre la connexió pel port determinat nomès al dispositiu concret que sempre te una ip de xarxa fixa.

Gràcies a tots

Ferran
--
--
Salutacions...Josep
--

Reply to: