[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Velocitat insuficient del cable de fibra ópticaFa una setmana que m'han instal.lat la fibra óptica. La velocitat hauria de ser de 300 meges peró la realitat és que amb cap dels dos ordinadors que tinc l'assoleixo, com a máxim 30 meges per cable i per la wifi del portátil unes 40 meges. Vaig trucar a telefónica, van venir a revisar-ho tot i em diuen que tot está correcte i que el problema es de les meves targetes de xarxa. El técnic portaba un portátil amb Windows 7 i amb aquest si que s'assolien les 300 meges.

Tinc dos ordinadors un d'escriptori molt antic, de l'any 2003 amb la targeta de xarxa :

Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10) En teoría amb aquesta tarjeta de xarxa hauria d'assolir 100 meges però com a molt en tinc 30

L'altre un portátil Asus X58C crec que del 2009 amb la targeta de xarxa:

Ethernet controller: Silicon Integrated Systems [SiS] 191 Gigabit Ethernet Adapter (rev02)
Amb aquesta com a molt també em quedo amb 30 meges.
Amb el wi-fi "Qualcom Atheros AR928X n'obtinc fins a 40 meges.

Segons he comprobat, el driver de la Realtek está al kernel de Linux desde el 2012.
Sobre la tarjeta del portátil no he trobat informació.

A l'ordinador hi tinc Debian 7 (escriptori XFCE) amb wicd com a gestor de xarxa i al portátil hi he posat Debian 8 (Amb escriptori Mate) amb network manager com a gestor de xarxa.

¿ Hi ha alguna manera d'aconseguir més velocitat ?.

Gràcies

Ferran
Reply to: