[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: automatitzar muntatge de partició encriptada amb clau a fitxer en usbEl Mon, 17 Feb 2014 13:50:43 +0100
alex@probeta.net va dir:

Ara la part més dura i que no té res a veure amb la qüestió inicial:

  /dev/sdc1    /media/usb0   auto  rw,user,noauto 0    0A 2014-02-17 19:28, hubble escrigué:
Ara, qualsevol que tingui un USB amb aquest fitxer pot muntar la partició.

Es a dir, no seria més segur reconèixer l'USB pel UUID i asegurar-te
que solament un o 2 USB són els que poden obrir la llauna?

apa,Gràcies Hubble,

En el meu cas, bàsicament és un mecanisme antirobatori. No planejo que cap persona pugui voler entrar al meu sistema a robar dades, sino més aviat que si m'entran a casa a robar bens materials i es porten l'ordinador no puguin fàcilment accedir a l'agenda, foto personals, correu. La clau usb la porto sempre amb mi a la butxaca.

Les meves altres dos necessitats són encriptar només lo imprescindible, ja que treballo amb hardware no molt ràpid, i que sigui còmode d'accedir a les dades encriptades (sense contrasenyes)


Encara no he conseguit muntar l'usb a l'inici mitjançant /etc/fstab !!!


També tinc ganes d'aprendre de ficar regles d'udev per a que es munti quan fiqui aquell usb , més que res per aprendre (però llavors potser cal contrasenya d'administrador per que s'executi el mount, o potser no si existeix alguna configuració de /etc/fstab per que una partició la pugui muntar qualsevol)


El que més em preocupa ara, i que segurament sabreu la gent que encripteu, és que m'ha arribat el rumor que encriptar en una partició transaccional (per exemple ext4) pot causar corrupció i perdua de dades. Jo treballo amb Debian Testing i alguns cops s'em congel.la l'escriptori i haig de reiniciar a saco :-(


Salut


  Alex
Reply to: