[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

pregunta backup encriptatBenvolguts/des

escric per demanar-vos consell.

Treballo a molts ordinadors i vaig amunt i avall amb una memòria usb i amb un disc dur usb que contenen un backup del que tinc a casa, alguns amb informació valuosa i personal d'alumnes meus, que de cap manera hauria d'estar disponible si em roben o perdo els meus dispositius externs.

He decidit que quan trobi un moment reinstal.laré la meva Debian Testing, i aprofitaré per encriptar la partició de dades, que és on continc la informació confidencial.

Però en realitat escrivia per demanar consell sobre com encriptar els usbs externs que porto a tot arreu, amb aquests requeriments:

* La informació ha de ser fàcilment desecriptable a qualsevol ordinador on vagi a treballar, malgrat no tingui permisos d'administrador per instal.lar programari (la majoria d'ordinadors a la feina són Linux)

* Només em cal encriptar una carpeta on són aquests documents confidencials. No em cal encriptar tot el dispositiu on hi han moltes carpetes de dades no confifencials.

* Com faig backups cada 24h, només vull fer backups dels fitxers modificats, no de totes les dades, que seria molt lent. Actualment ho feia amb rsync sense encriptar:

  rsync -rvtu --delete /home/pepito/docs/  /media/USBDISK/docs/

Una opció era Truecrypt, però això m'encriptaria tota la partició, i no sé si és fàcil després a un ordinador qualsevol.

També podria moure totes les dades personals a Internet, al núvol, però en realitat les vull tenir disponibles sense connexió a Internet.

L'altre opció que havia pensat era fer servir un compresor/descompresor. Els formats zip, rar i 7z permeten comprimir amb contrasenya. A qualsevol ordinador puc obrir fitxers zip però no sé la fortalessa actual del xifrat (fa 20 anys era molt pobre). Canviar el meu script amb "rsync" per un script que em fes una còpia incremental xifrada amb algun compressor de línia de comandes com "7z" o "7za"Que m'aconselleu?

Gràcies per endavantÀlex


Reply to: