[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: connexió VNC a pc sense monitor físicHola,

he fet una ullada molt ràpida al blog i no he sabut trobar com desactivar el tema del gdm, com es fa? Només un aputn, previ a desendollar el monitor havia configurat l'entrada automàtica, igualment cal desactivar gdm?

en qualsevol cas, provaré el que comentes en el teu blog i us ho comento.

moltes gràcies Sergi

Xavi


Al 03/06/12 20:13, En/na Sergi Baila ha escrit:
Si el que vols és ja deixar definitivament aquest PC sense monitor el que hauries de fer es desactivar el gestor de sessions gràfic, que és el que et mostra la caixeta de login/pass en mode gràfic quan arranques la màquina i encara no has entrat com cap usuari. El gestor que tingues dependrà del escriptori: si fas servir gnome és diu gdm i amb kde és kdm.

Un cop ho treguis et recomano que al arrencar la màquina entris per SSH i executis vnc4server (és un paquet que hauràs d'instal·lar) que el que far és crear un servidor X en la màquina que fa de servidor VNC. A més el rendiment és, en teoria, superior a connectar-te per VNC a una sessió gràfica existent.

O sigui, la diferencia és que amb VNC tal com ho estàs fent ara probablement el que fas és controlar l'escriptori gràfic que es veu connectat a la pantalla. En canvi amb el vnc4server tens una sessió VNC de l'usuari que has connectat independent de la pantalla que tingui el PC. De fet no li cal pantalla.

Et passo un enllaç del meu blog que explico com fer servir precisament això:


Reply to: