[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[øŧ] esborrar certificatIncreïblement a Debian Testing gaudim iceweasel de 5.0, cosa que creia que no arribaria fins la Propera dècada tal com ens té acostumats debian.

La cosa és que suposo que sabeu que els nostres Navegadors web (no només en iceweasel) Vénen Amb UNS certificats de Seguretat de diverses empreses certificadores.

Un Certificat Digital és un document digital mitjançant el qual un tercer confiable (una autoritat de certificació) garanteix la vinculació entre la identitat d'un subjecte o entitat i la seva clau pública.

Per Saber més (http://ca.wikipedia.org/wiki/Certificat_digital)

Doncs bé, El cas és que fa ja UNS mesos (se sap DESde juny), l'Empresa DigiNotar va ser crackejada i si van expedir certificats falsos de Diversos Dominis de google.

Aquests Certificats ¿falsos? Han Estat a la venda per internet i fins i tot algun govern els ha comprat (per Exemple El cas de Síria) Els Han pogut utilitzar per realitzar un MIM (per saber més http://ca.wikipedia.org/wiki/Atac_Man-in-the-middle), recolzats Pels ISP del País, a les persones Que es connectaven a Google (gmail) a Gestionar el correu quedant el seu Compte i Contrasenyes Al Descobert i podent ser presa de la repressió si Fora El cas.

A la Majoria de les Actualitzacions dels Navegadors d'altres Distribucions de programari s'ha solventat el problema retirant el certificat del navegador.

A la Velocitat que Ens actualitzem a debian no se sap quan arrivarà aquesta actualització.

És per això que us informo del Fet i De que si us voleu protegir heu de treure el Certificat de Seguretat Que acompanya al vostre navegador de la Següent Manera iceweasel a:

Edita / Preferències / Avançat / Xifratge / alli premem El Botó de "Visualitza els certificats"

Busquem El de DigiNotar i l'eliminem sense contemplacions (aquesta Companyia ja no és de confiança)

No us fieu de Lo Que dic, busqueu a internet Informació i veureu Què és cert.

Per Altres Navegadors actueu de la mateixa Manera si us és Possible.

Apa, salutacions i sort.


Reply to: