[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Busque consells per instal·lar una debian en 2 o 3 discosEl Divendres dia Divendres 29 Octubre 2010 XAvi XAvi <xavier@esdebian.org> va escriure:

> Mot interessant això de alinear les particions amb la mida interna del

> sector.

> Val miraré de que estiguen ben alineades les particions. També pegaré una

> miradeta als discs per veure si els sectors que tinc son de 4k o no.Supose

> que mirant la carcassa del disc ho trobaré.

Si t'interessa digues-m'ho i t'envio en privat (per no carregar la llista) una documentació que em vaig baixar, i que parla del tema.

Jo encara n'haig de treure l'entrellat completament, perquè jo tinc un sistema una mica complex: 2 discs idèntics, cadascun d'ells amb taula de particions GPT i 2 particions: una petita pel GRUB2 (flag "bios_grub" del parted) i l'altra com a membre d'un RAID 1 amb el disc germà. Aquest RAID és un volum físic LVM2 (pertanyent a un únic grup de volums, sobre el qual faig 3 particions: Arrel, /home i swap.

La història és que els volums LVM també llegeixen el disc a base dels seus propis "chunks", que poden ser de la mateixa mida (o no) i estar aliniats (o no) amb els del RAID i els del disc físic.

Quan ho entens deu ser cosa només d'aplicar una recepta senzilla, però fins que no ho aclareixes... :-(

El cas és que, ho repeteixo, només aliniant les 2 particions primàries del disc a una frontera de 4k he notat una millora notable del rendiment del disc respecte a com el tenia formatat abans (abans que em petés un disc i aprofités per refer-ho tot).

NOTA: Aquest aliniament implica generalment perdre una mica d'espai al principi del disc (no es pot iniciar una partició al chunk zero perquè allí hi ha el MBR i la taula de particions, i has d'anar a cercar l'aliniament següent), però aixó no és gaire problemàtic en els discs d'avui en dia.

NOTA 2: El parted té una ordre (align_check) per comprovar si una partició està ben aliniada o no.

Orestes.


Reply to: