[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

postfix: gestió dels bouncesHola, una empresa a la que dono diversos serveis disposa de 2 servidors de correu: 1.- Servidor principal "nomdelempresa.com", que gestiona els correus normals desde un "hosting" comercial (en endavant, "remot"). 2.- Servidor auxiliar "nomdelempresa.net" per a enviament massiu de correus informatius, gestionat per mi, amb Debian Sarge, postfix i una aplicació php feta per mi (en endavant, "local"). Aquest servidor només envia correus, en principi cap usuari depèn d'ell en els seus enviaments habituals de correus.

Alguns dels correus que s'envien des de l'aplicació local ens és igual que siguin bounced, però d'altres és super-important que en tinguem constància, pel que fins ara posàvem al camp "from" el nom de la persona que volíem que rebés els bounceds. Òbviament això dóna diferents problemes, el principal és que per als servidors de correu de la resta del món, ens apropa cap al llindar de l'Spam. De fet, tampoc hi som tant a prop, però la gota que ha fet vessar el vas ha sigut que ara, hi ha un servidor de correu (terra.es, si no recordo malament), que està tan acostumat a rebre correus des del meu servidor suplantant al real, que marca com Spam els que rep des del Servidor Real !!!! Imagineu-vos la cara que se li ha quedat al meu jefe-client.

He intentat solucionar aquest problema mitjançant els camps "From", "Reply-To", "Return-Path" i "Errors-To", però al final el postfix acaba posant la mateixa adreça a totes excepte el "Reply-To". És curiós que a la meva màquina (Debian Etch) he aconseguit un efecte similar al desitjat fent que l'objecte Pear_Mail cridi Postfix amb la comanda:

/usr/bin/postfix -ferrors_to@nomdelempresa.com -ffrom@nomdelempresa.net -- adreça@d_enviamentw (dic similar perquè m'envia 2 bounces, 1 a cada adreça, cosa que ja m'aniria bé) però al Sarge només n'envia 1, òbviament al "From", el "Return-Path" en passa completament.

Bé, agrairia la vostra ajuda per a col·local aquests Bounces a l'adreça de correu adequada. No tinc massa ganes d'actualitzar a Etch!! La màquina ha funcionat de meravella durant força temps ... Això del VERP sembla força complicat però sembla que ho solucionaria, tinc alguna altra opció?

Salut!!!Reply to: