[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Recuperar particióHola a tots.
Voldria mirar de recuperar-li amb un colega les fotos dels seus nens dels ultims 4 anys, que tenia en una partició probablement NTFS en un disc dur que li ha deixat de funcionar.

La qüestió és que la partició problematica apareix com a 'unknown' als programes que he utilitzat (gparted, partimage), només Partition Magic la detecta com a 07 (que per a mi és similar a dir 'unknow', tot i que he llegit en algun lloc que té a veure amb NTFS). Evidentment qualsevol comanda "mount" retorna un error de "això no és NTFS".

Ara mateix estic copiant aquesta partició cap a un altre disc dur més gran que tinc, mitjançant la comanda:
dd if=/dev/hdd1 of=/dev/hdc1 conv=noerror per a mirar de recuperar la informació.

No para de treure errors, però com que de tant en tant em diu "XXX MB copiats" pos el deixo que vagi fent.

El que em dóna la sensació és que quan acabi de copiar, tindré una meravellosa partició 'unknown', així que us pregunto:

Hi ha manera de dir-li amb aquest disc dur que la partició és ntfs, sense utilitzar comandes del tipus "Formateja com a ...", cosa que evidentment m'eliminarà les dades que hi ha, si es que n'hi ha?

Imagino que això té a veure amb la taula de particions, tema sobre el que no en tinc massa idea, tot i que ahir vaig pegar una ulladeta. Tot el que puc dir és que la comanda:
sfdisk -d /dev/sda
em retorna:

# partition table of /dev/hdd
unit: sectors

/dev/hdd1 : start=        63, size=312560577,   Id= 7,    bootable

que amb els meus coneixements em sembla raonable, pel que aqui m'he quedat.


D'altra banda, la partició és de 160GB !!!! Teniu idea del que em pot durar el dd ?

Agrairia una miqueta d'orientació, ja que és la primera vegada que intento fer algo similar, crec que l'objectiu val la pena !!!

Bé, espero no haver-me extès massa, si teniu curiositat per algun dels missatges qeu no he reproduït no heu de fer més que demanar-m'ho.

Salut!!!


Reply to: