[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: "error al cargar el sistema operativo"

En/na Joan Alfonso ha escrit:
En/na Cubells ha escrit:
Què vols dir amb: "fins que arrenque que em diu "que no troba el sistema operatiu"
Una vegada instal·lat el debian,quan reengega.Tot "hi ha anat bé en la instal·lació" segons diu (disc debian).Es quan rebota després que suposadament s'haja instal·lat correctament.O siga que quan esperes que tot haja anat bé t'hi trobes que no troba un sistema operatiu (ni win ni debian que arrencar). Després he de llevar les particions que ha fet el debian i fer "fdisk /MBR" amb un disquet de win98. I es així com puc tornar a fer arrencar el win. L'hi he ficat un disc de woody i amb el particionador que hi ha he mirat d'anar a la partició ntfs de win i no hi he pogut accedir i posava: "Fatal error:Bad primary partition 0:Partition ends after end-of-disk. (?).
No se per on clavar-hi ma!.

Home Joan, si solament has executat amb un disc de rescat la comanda fdisk /mbr la partició linux NO està eliminada.

Tot això sona a que el grub no ha detectat bé els tipus de discs.
Com diu n'Orestes, sol passar quan tens distints tipus de disc al mateix ordinador, per exemple, un IDE i un SATA (per això les seves preguntes...)

En aquest cas, solament havies d'haver entrat en mode edició al grub (prement la tecla e quan s'iniciava) i haver modificat la línia d'arrencada de la Debian, allà on posa kernel, perquè segurament estava malament.

T'explico: si la partició on has instal.lat la Debian és la primera del segon disc serà quelcom així si el disc és IDE:
kernel          /boot/vmlinuz-2.6.x-x-x root=/dev/hdb1 ro bootkbd=es

En canvi, si el disc és SATA serà així:
kernel          /boot/vmlinuz-2.6.x-x-x root=/dev/sdb1 ro bootkbd=es

Una vegada hagueres arrencat el sistema ja podies haver modificat el fitxer /boot/grub/menu.lst per a posar-lo com cal perquè el grub detecti el nucli allà on està realment.

Si has esborrat la partició linux, no tindràs més remei que reinstal.lar Debian.

Si solament has executat amb un disc de rescat el fdisk /mbr, llavors hi ha diverses maneres de recuperar la partició linux, és a dir, de reinstal.lar el grub al sector d'arrencada del primer disc. Però això és una altra història que t'explicarem si cal quan ens dones més dades...

Salut!!Reply to: