[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

novetats-conclusio mesures antispamHola de nou,

Per la gent que es deu preguntar de que va servir l'enquesta per canviar la configuracio de la llista de correu, he estat enviant emails a diversos llocs de contacte de Debian perque no em responien a la llista dels administradors de la llistes... La persona que em va respondre el primer cop no m'ha respost mai més però al final una altra persona (MJ Ray) em va respondre dient que el que jo proposava no seria efectiu i perjudicaria als usuaris de les llistes. La clau dels seus motius resideix en com estan distribuides del llistes de correu (estan duplicades en diversos llocs i fins i tot a usenet). Llegiu: http://www.debian.org/MailingLists/#disclaimer

cita del que em va dir:
<<

This would be a stupid change for debian list archives. There
are several archives of debian lists, not all of which are
run by debian. They are public mailing lists and there are
even newsgroups (the linux.debian.* groups) of some mailing
lists. Mangling the debian archives would have very little
effect, as the addresses will still be visible in those other
places. The main effect would be to make debian's archives
less useful.

>>

De manera que demano disculpes per proposar en una enquesta una cosa que no seria massa útil per evitar spam. Ho vaig fer amb bona fe perque no vaig llegir missatge http://www.debian.org/MailingLists/#disclaimer quan em vaig subscriure...

Jo crec, que igualment seria util implementar-ho i fer un esforç per propagar-ho als altres llocs on les llistes estan publicades, pero evidentment, la gent de Debian té mes autoritat i mes coneixement sobre la conveniencia o no d'això de manera que si l'unic que em respon em diu que no, doncs, no puc fer-hi més.

Finalment, el que si vaig fer es comentar altres canvis que poguessin ajudar a combatre l'spam o evitar que les persones es subscriguin a aquesta llista amb la seva direccio personal. Vaig comentar doncs que http://www.debian.org/MailingLists/#disclaimer hauria de ser mes visible en el proces de subcripcio i avisar explicitament als usuaris que no es bo que s'apuntin a la llista amb la seva direccio personal (com jo vaig fer un cop). D'altra banda, vaig suggerir que fora bo afegir al final de cada mail un link que posi "Tell us if this email is spam" per a que tots colaborem a la tasca d'identificar aquesta gentussa.

Be, aixo es tot, si creieu que en aixo ultim tambe he ficat la pota, feu-m'ho saber... espero no ser excomunicat d'aquesta llista. Pot ser en aquest mesos heu rebut menys spam que emails amb subject "poll: "... snif...
MarCReply to: