[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: ordinador nou... massa nou?perdona, ja se que som a una llista de debian però, has provat a instal·lar ubuntu en la seva versió per a amd64? no dic que te la deixis instal·lada si no vols però al menys podries veure que et funciona i com ho fa per que et funcioni. de fet ubuntu es practicament una debian.

ja diràs quelcom,

Salut,
Jordi.

rpb wrote:

Hola
M'he comprat un ordinador nou, amd64, serial ata, radeon 9600, bla, bla bla.
Fins ara, treballava amb sarge als servidors (xarxa casolana) i una màquina dual xp/mandrake a l'escriptori, que és la que he substituït. A l'hora d'instalar el nou sistema dual, m'he trobat amb que cap distribució de les que tenia podia "veure" els serial ata (ni una FC3 64bits) excepte un netinstaller de la Sarge, això si, sempre que canviés els cables des dels connectors del xipset nforce3 als de silicon image (per sort, la placa tenia aquesta opció). Així, que també a l'escriptori m'he passat a la "línia dura" ("vi" a mansalva a les consoles, cap assistent per negats, etc..) no em queixo, ja m'agrada (a la dona no, que des de llavors, ni em veu). Però anem al grà.

1-He compilat un nucli optimitzat per amd64... vol dir que ara el sistema em va a 64 bits? (nucli, aplicacions ja sé que no...) Perquè no hi ha massa diferència amb el vell athlon a 800 mhz... pot ser cosa de la tarja gràfica, com explico més endavant? 2-he vist que hi ha una distro debian no oficial a 64 bits, algú l'ha provada? que tal va? 3-No hi ha manera de fer funcionar la acceleració hardware a la radeon, he provat els drivers de ati (rpm passats per alien) he visitat 1000 webs amb tutorials sobre com fer-ho a manubrio, però sempre m'ha fallat (al compilar, a l'instalar, al anar a ca*ar... en fi, sempre). Alguna idea que no sigui "compra una nvidia"? (aquesta sugerència ja me l'han fet, i a fe de deu que jo me la he repetit, però no és opció) 4- el so no funciona. La placa porta una tarja integrada ac97 amb sortida spdif, i em surt lo típic "el senyor dev/dsp no hi és, et passo amb dev/null" que ja he vist més d'un cop però no recordo com ho vaig solucionar...

En fi, que necessito forces cops de mans. Als servidors, que són màquines velles sense pitos ni flautes, Sarge em va de meravella i m'hi sé defensar, però aquí, amb tant de hardware exòtic, vaig molt perdut. Si necessiteu més dades (marques, xips, placa, etc) m'ho dieu, no voldria ara allargar massa el missatge.
Per cert, el suport per serial ata a linux, està molt verd, no?
Apa, a10
RicardReply to: