[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: combinar 2 distros i un windows...calbasi wrote:
Hola,

Estic putinejant un ordinador amb un winxp que ocupa mig disk dur i
l'altre meitat està partit en dos (més la swap). En un dels "quarters"
he posat una mandrake 9.0 i ara pensava posar una debian a l'altre...


estàs exactament en la mateixa posicio que jo. encara que jo treballo amb la mandrake 9.2 (te la recomano infinitament per sobre de la 9.0).

et vaig comentant tots els problemes que t'aniràs trobant previsiblement si vas pel mateix camí que jo...

Pregunta sèria: Volia saber si la debian em tocarà el lilo i em treurà
la mandrake (suposo que si, i que hauré de introduir la mandrake a
mà...).

certament les dues distribucions intentaran instalar el lilo en el mateix lloc (MBR del disc dur). de tota manera, probablement (no ho he provat), la debian et creara una entrada en lilo que et permetra arrancar amb el sistema antic mandrake (el que passa es que has de saber quina entrada és i per aixo has de saber en quina particio tens cada cosa i quin nom li ha donat el lilo...)

de totes maneres, si vols fer com jo i assegurar el tret, et recomano que instalis el lilo en disquet (quan et demani on vols instalar el lilo posa: /dev/fd0 i inserta abans un disquet buit) despres d'aixo nomes cal modificar la BIOS per a que el sistema miri primer que res el disquet per arrancar. aixi et podras fer un disquet que arranqui per defecte mandrake i un altre que arranqui per defecte debian (depenent de la temporada que tinguis i de l'estabilitat dels dos sistemes...). I aixo es molt comode, creu-me; sino sempre mes hauras d'estar atent als 2 segons inicials a veure que esculls o ralentitzaras l'arrancada amb l'espera de lilo).
 >
Paranoïa: També havia pensat en fer una partició pel directori /home i
que ho compartissin, però després vaig pensar que no podia ser pels
fitxers de configuració personal dels programes que s'hi arxiven allà (i
si tens dos versions de l'evolution, p. ex, igual peta...). Després he
pensat que potser seria bona idea si dupliques els usuaris posant com a
nom "usuari_X_debian", usuari_X_mandrake.... i així el proper dia que
pel que sigui em calguii fer una nova instal·lació no se'm menjarà els
directoris personals (potser és més fàcil de resoldre fent la partició
el dia que convingui i traslldant el /home, encara que no sé si es pot
fer...) quin lio...

[
tranquil per paranoies, les meves q tinc 7 particions en el disc dur.

Efectivament la idea de compartir una particio /home sembla de sentit comu. Et dire mes, per acabar d'embolicar-ho mes tot, jo tinc una particio /home en el meu disc dur i la part del meu usuari: /home/marc en un extraible USB i me l'enduc d'un ordinador a un altre per a no tenir que estar reconfigurant sistemes eternament. Si algu li interessa li puc explicat com ho tinc muntat per a que quan no tinc l'extraible usb el sistema pugui entrar amb un altre usuari.
(estaria be desenvolupar la idea per automatitzar-la)
]

No obstant, jo m'he trobat amb els seguents problemes:

1r punt: mandrake treballa des de fa temps amb el format ext3 i si tens el home en format ext3 oblida-t'en que la debian sarge te'l llegeixi (et cal instalar suport pel format ext3)

2n punt: tot i tenir-ho en ext2 en el sitems de mandrake, a mi en la instalacio de debian, no em reconeix el sistema d'arxius i em diu: "this ext2 filesystem has a rather strange layout. Parted can't resize this (yet)" i a partir d'aqui,es pot continuar, pero tinc molts problemes que no se si son deguts a aquest missatge o a altres coses.

3r punt: LES VERSIONS DE KDE tenen configuracions diferents i no son compatibles de manera que pot ser que et passi com a mi, que despres de configurar acuradament el KDE de mandrake, quan vaig passar a debian se'm va matxacar la configuracio anterior pq no la reconeixia. Amb gnome encara no he provat, pero la veritat es q tinc poques ganes de fer experiments donat el disgust anterior. de tota manera tinc entes que la gent de gnome es mira mes aquest tipus de coses. de fet gnome, en canviar de 1.0 a 2.0 va crear carpetes de configuracio diferents per a que no es matxaquessin configuracions antigues...


fins aqui el que jo he apres. si algu altre fa progressos en qualsevol d'aquests punts, feu-m'ho saber. ara mateix estic encallat en el 2n punt pero no tinc temps de treballar-hi. vull provar a veure si la Debian sid em dona el mateix error o no, i despres vull reinstalar Sarge per veure si els errors que em donava eren per aquest motiu o no (o eren per intentar muntar des de usb).

vinga

Fins ara,

Joan
Reply to: