[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: utilitzar un pc com router adslhola! 

en principi, naturalment que pots. Necessites tenir 2 targetes de xarxa on en una hi enxufes el que et donin la gent de l'ADSL(que a vegades ja és un router), i l'altra l'envies cap al hub (o switch) d'on pengen la resta d'ordinadors de la teva xarxa local. D'aquesta manera, tot el tràfic que entri i surti per la teva ADSL haurà de passar forçosament pel teu pc, que actuarà com a router, firewall i no sé què més (a vegades em faig un embolic amb tot això). Amb l'iptables pots establir les regles que vulguis, de manera que pots deixar entrar o sortir el tràfic que tu decideixis i li diguis a l'iptables.

hi ha alguns manuals a: 

http://www.netfilter.org/documentation/index.html#documentation-howto


Pel que fa als paquets debian, em sembla que es diu iptables (apt-cache search iptables), i també necessites activar les opcions de filtratge de paquets (network filtering) al kernel.

per saber què has d'activar al kernel, mira't: 

http://bulma.net/body.phtml?nIdNoticia=1860


a veure si et va bé... 

salutacions, 

pau

el dia Sun, 7 Mar 2004 23:35:05 +0100 en/na
Ricard Pradell Buxó <nut@arrakis.es> va dir:

> Hola
> Tinc l'intenció d'instal.lar una línia ADSL, fins ara em connecto util.litzant 
> un módem 56k i una màquina Debian amb NAT que fa de router entre el módem i 
> la meva xarxa casera. El que m'agradaria saber és si puc util.litzar un 
> ordinador com a router ADSL o bé necessito un router hardware i un ordinador 
> amb NAT, replicant més o menys el que ara tinc amb la línia RTB. Si no em cal 
> router hardware, quins paquets hauria d'instal.lar per que el meu ordinador 
> pogués fer de router?Reply to: