[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: nat i iptablesHola,

Actualitzar el kernel no és res traumàtic des del punt de vista dels sistemes de fitxers. (Per tant no hauries de tenir por de matxacar les teves dades) El que pot passar és que no reconfiguris bé el bootloader i no t'arranqui bé el sistema. Tot i que sempre pots arrancar des d'un disquet o des d'un CD (Knoppix val per muntar la partició i reconfigurar el què calgui). Una altra cosa que pot passar és que el nou kernel no tingui suport per a característiques necessàries (sistemes de fitxers, altres) i falli al arrancar. Però això és improbable si s'usen les imatges que venene empaquetades per Debian ja que porten les opcions més habituals. Recompilar un kernel des de 0 és difícil pel munt d'opcions que hi ha. Si us hi voleu aventurar recomano partir d'una configuració per a un kernel de versió similar o igual (al directori /boot hi ha fitxers de configuració pel kernel per a les versions instal·lades).

Repeteixo, els kernel-image* de Debian han de portar els mòduls d'Iptables de sèrie.

On Sun, 29 Feb 2004 19:41:04 +0100, <jotm@metropoliglobal.com> wrote:

hola de nou,
gràcies pau per la teva ajuda
he detectat que es poden baixar per apt-get els paquets i com he dit anteriorment, hi ha una pàgina on s'explica què s'ha de fer [http://articles.
linmagau.org/modules.php?
op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=158]

tinc el nucli 2.2.20-idepci
m'he baixa el 4.2.19 i anava a seguir les intruccions de la pàgina web aquesta. cal alguna recomanació d'extrema alerta abans de seguir els passos? he copiat la poca informació que tenia al /home i alguns arxius de configuració. què matxaca una recompilació de kernel?

gràcies per tot i fins aviat

esteve serra


pd. per cert, crec que el pau no ha enviat el seu correu de resposta a la llista i per això us l'adjunto aquíQuoting Pau Capdevila <cappujpa@eupmt.es>:

Hola a tothom, (és el meu 1r post)

Fa pinta que no tens els mòduls necessaris corresponents al teu actual kernel...

Per saber quin kernel uses has d'executar la comanda

#uname -r

Et recomano que utilitzis algun dels kernels mantinguts com a paquets de debian ja que ténen aplicats els pegats de seguretat i amb un simple

#apt-get update && apt-get upgrade

l'actualitzes si utilitzes el Grub com a gestor d'arranc.

Si tens més dubtes aqui estic.On Sun, 29 Feb 2004 17:46:18 +0100, <jotm@metropoliglobal.com> wrote:

> hola de nou a tots/es,
> estic intentant compartir la connexió de cable a la xarxa d'ordinadors > que tinc i no puc carregar els mòduls d'iptables.
>
> modprobe iptable_nat
> modprobe: Can't locate module iptable_nat
>
> és possible que sigui degut que tinc una versió antiga de kernel? de ser > així hi ha diverses preguntes ... >> em vaig instal·lar debian per xarxa fa tres setmanes com a molt i, per >> tant, em > vaig crear un mini bootcd per iniciar la instal·lació. és possible que en > aquest mini bootcd es posès un kernel 2.0 o 2.2? >> per actualitzar el kernel he vist alguna pàgina però no les tinc totes. >> he
> visitat http://kerneltrap.org/node/view/799
> i em sembla frça bé però no sé si em podeu recomanar alguna altra
>> quin kernel baixo? 2.6.3 o 2.4.25?
>
> gràcies per tot i fins aviat!
>
> esteve serra
>
>
> ----------------------------------------------------
> http://webmail.mf.tc
>
>

----------------------------------------------------
http://webmail.mf.tcReply to: