[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Instal·lació d'un programa de la sarge en una woody...Ramon Navarro Bosch wrote:

On Sat, 2004-02-21 at 15:32 +0100, joan wrote:
Hola,

Avui m'he estat esbarallant amb el dselect i ja he actualitzat la meva woody... Ara, però voldria provar d'instal·lar-me l'openoffice, però he vist que només està per la sarge. Em pènso que es pot fer, però no sé si hi ha alguna manera fàcil perquè, a partir d'aquell moment, me la tingui en compte per actualitzacions, etc, com amb la resta de paquets de la woody.

Tens 3 opcions fàcils :

	1era : Baixar-te l'open office de la seva pàgina web[1] ( o en català
[2] ) i instal·lar-lo localment. Això no et permetra actualitzacions
automàtiques amb el dselect ni la integració amb les fonts del defoma.

	2ona : Posar-te en el /etc/apt/sources.list l'apt de l'openoffice en
woody[2] que tinguis mes aprop. Això et permetra tenir l'openoffice
actualitzat amb woody.

Hi ha un missatge posterior que em dona la font per l'openoffice... em sembla que serà el més fàcil... Però no acavo d'entendre com és que hi ha una apt (o font, és el mateix) de l'openoffice per la woody i en canvi el dselect no la detecta per defecte... De què depèn que un paquet estigui a les fonts per defecte de la woody? Hi h un equip de gent que va testejant fins que decideix passar-ho a woody, però mentres gent pel seu compte teu una font alternativa??

He vist també que, per exemple, el mozilla de la woody és l'1.0, que és bastant anticot... (i altres programes igual)... Suposo que a la Sarge no passa tant i he llegit en diversos missatges que la Sarge és boi tant estable com la woody... La meva pregunta és si el dia de demà la versió sarge (=testing, oi?) es pot fer m inestable perquè facin proves en uin sentit determinat o les versions testing sempre són "bastant" estables...


	3era : Actualitzar-te a sarge que ja te l'openoffice incorporat. Que ja
està compilat amb les gtk i amb la darrera versió.

[1] http://www.openoffice.org
[2] http://www.softcatala.org/prog136.htm
[3] http://www.linux-debian.de/openoffice/mirrors.html

També voldria saber com puc canviar la finestra d'entrada a l'entorn gràfic. He llegit algo sobre la inittab i els run levels... He vist que jo tinc configurat el runlevel 2 (i no sé si canviant el runlevel em deixarà triar una estrada diferent: ara tinc la de devian, i jo sé que hi ha la de Gnome, GMD em sembla que es diu, i la de KDE).

	Has d'instal·lar els paquets corresponents ( de gnome gdm i de kde
kdm ). Un cop fet i si tens la configuració de les X correctes,
t'arrencarà gràficament al fer un reboot.

Ja les tinc instal·ldes per defecte... Suposo que la woody les posa... Però on puc triar si vull arrencar amb kdm o gdm o la de debian? Per cert, el kde no em funciona (em peta quan es posa a arrencar). No sé si es bona idea desinstal·lar-lo i tornar-lo a instal·lar o és millor investigar a cveure que passa (i en tot cas reconfigurar-lo)També he vist que el meu sistema només el pot tancar l'usuari root, i com que és un sistema de sobretaula, que no ha de fer de servidor de res, voldria saber si això també està relacionat amb el runlevel aquest...

En el gdm se li pot dir si un usuari normal pot apagar la màquina. Un
cop el tinguis instal·lat pots investigar en aquesta direcció.

Des de Gnome, quan vaig a configurar el gdm em diu que haig de ser root... I com no sé com posar-me root en una sesió X, doncs quedo encallat (a la Mandrake et surt una finestreta per posar la contrasenya i avant...). Algú sap com fer-ho?


Un últim dubte: puc tenir una woody i instal·lar el kernel 2.4, o és un contrasentit?


Woody per defecte be amb uns quants kernels en la instal·lació. Entre
ells hi ha un 2.4.18. Si mires al dselect pots observar que si en el
moment de l'instal·lació no el vas triar ara el pots triar i instal·lar-
lo. Aconsello el 2.4.18-bf24 si de cas. En qualsevol moment pots posar-
te un kernel mes nou si ho creus necessari.
Cert! L'acavo de veure! Provaré d'instal·lar-me'l però em fa una mica de por... Tinc la creenç que això del kernel són paraules majúscules... Però amb el debian i aquest fantàstic sistema del dselect potser ja resolen totes les dependècies, etc. etc.... Per cert, també m'ha semblat llegir que pots tenir "imatges" de diversos kernels a l'ordinador i arrncar amb el que vols (potser vaig errat). Si és així, quan instal·li el 2.4.18 m'esborrara el 2.2 o en tindré 2 i em sortirà al lilo l'opció d'arrncar amb els dos??

Gràcis una altra vegada,

Joan

Gràcies,

JoanDe res !

Ramon

Reply to: