[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Notícies Setmanals de Debian, #10, #11Hola,

Com segurament sabeu, s'han començat a traduir les notícies setmanals.
La idea és enviar-les a -user-catalan en quant estiguen a punt, però els
primers 2 números encara no s'han enviat per A o per B :)

Si les voleu consultar en línia, recordeu de fixar les preferències del
vostre navegador per a que demané "Catalan" com primera opció i veureu
les pàgines web de Debian en català. Si teniu dubtes de com fer açò,
consulteu http://www.es.debian.org/intro/cn.ca.html.

Ah,

#include <help-l10n-catalan.h>, etc.

Jordi
-- 
Jordi Mallach Pérez || jordi@pusa.informat.uv.es || Rediscovering Freedom,
  aka Oskuro in  || jordi@sindominio.net   || Using Debian GNU/Linux
 Reinos de Leyenda || jordi@debian.org     || http://debian.org

http://sindominio.net GnuPG public information:   pub 1024D/917A225E 
telnet pusa.uv.es 23  73ED 4244 FD43 5886 20AC 2644 2584 94BA 917A 225E
Title: Debian Weekly News - 6 Març de 2002
Projecte Debian
Tria un servidor a prop teu:
Alemanya Austràlia Brasil Bulgària Dinamarca Espanya Estats Units França Hong Kong Indonèsia Itàlia Japó Països Baixos Polònia Regne Unit Rússia Sud-àfrica Turquia Xina Àustria
Quant a Debian Notícies Distribució Suport Racó del Desenvolupador Cerca

Debian Weekly News - 6 Març de 2002

Benvinguts al desè número d'enguany de les DWN, el butlletí de notícies per a la comunitat de Debian. Estem força emocionats pels informes sobre les estranyes maneres de crear aplicacions GUI: usant PHP. Mireu-ho més avall. Els nostres lectors danesos poden estar interessats en aquesta guia de Debian, la qual és un suplement molt més profund per al manual d'instal·lació oficial.

Finalment tenim la DebConf 2 en Toronto., Joe Drew anuncia que la segona Debian Conference tindrà lloc entre el diumenge 5 fins al 7 de juliol a Toronto, Ontario, al Canadà. Això serà després del cap de setmana del Ottawa Linux Symposium, la qual cosa permetrà que la gent pugui assistir a tots dos esdeveniments. Els qui desitgin fer alguna presentació o xerrada haurien de contactar tan aviat com puguin amb en Joe Drew.

Període de campanya per a l'elecció del Líder. Manoj Srivastava, amb la barretina de Secretari Honorari del Projecte, ha informat de la finalització del període de nominacions, amb la presentació de tres candidats: Bdale Garbee, \Raphaël Hertzog i Branden Robinson. Les plataformes d'aquests candidats estan en línia. Ara comença el període de campanya, que durarà tres setmanes. Mireu en la llista debian-vote. Moltes declaracions dels candidats i preguntes hi són publicades. També tenim la següent llista de preguntes als candidats fetes per n'Anthony Towns, qui, com efecte secundari, ens demostra els límits d'esdevenir un líder del Projecte Debian.

Escrivint aplicacions GUI amb PHP. Força sovint es pensa que PHP només és un llenguatge d'script web per a encastar amb l'HTML. Malgrat que sigui el propòsit principal, pot ser emprat per a molt més. Un dels objectius en el projecte PHP-GTK hauria de ser demostrar que el PHP pot ser emprat per a escriure aplicacions GUI de la banda del client. Aquest projecte no us permetrà crear aplicacions web amb GTK, però si aplicacions GUI independents i començar-les amb php4 -q hello.php com si fereu servir Perl/Gtk, Python/Gtk o semblant.

Estat del llançament de Woody. Anthony Towns publicà un altre informe d'estat sobre el llançament de Woody. Els errors crítics (RC) de la versió estan per sota dels 200, al igual que d'altres conjunts de paquets seran eliminats per a Woody. La gent que desitgi ajudar amb aquests errors RC, trobaran dues llistes d'errors RC diferents: la tradicional i la de proves, la qual fa indicacions de com van les versions dels paquets en proves. Encoratgem la gent interessada en la seguretat dels paquets a fer servir totes dues llistes si disposen d'una mica de temps.

Revisió dels navegadors web en GNU/Linux. Recentment, Rob Valliere ha revisat els navegadors web disponibles en les distribucions de GNU/Linux, incloent-hi Debian GNU/Linux. Una part significativa de l'esforç de desenvolupament en els darrers mesos s'ha fet en Galeon, Mozilla i Konqueror. Els navegadors que més el varen impressionar varen ser Galeon 1.0.3, Mozilla 0.9.8 i Opera 6.0 TP3 (el qual no està disponible en Debian GNU/Linux perquè no és lliure).

Problemes en Sid amb la impressió en Gnome. Últimament els paquets de Gnome no funcionen com caldria, a causa de problemes amb els paquets interns de Gnome. Per una qüestió de dependències que afecten els paquets libgnomeprint*, s'han eliminat la majoria dels paquets interns de Gnome. Segons sembla, hi ha dependències circulars entorn a gnome-print, que seran resoltes més tard.

Notes de la versió Woody. Robert Bradford està treballant en unes noves notes de la versió per a Woody. Ell aplega l'ajuda de la gent i els detalls amb una especial cura dels que fan referència a ports de Debian a plataformes no-ia32, dividint i reanomenant paquets, així com problemes en general i les solucions a aquests. Com a exemple, aquí estan les notes de versió sobre XFree86 per a Woody. Si podeu ajudar a en Robert, si us plau dexeu-li caure alguna línia en \rob@debianplanet.org.

Paquets nous o dignes d'ésser esmentats. S'han afegit darrerament els paquets següents a l'arxiu de Debian.

 • alicq -- Client flexible d'ICQ escrit en Tcl/Tk pur.
 • php-gtk -- Extensió PHP per a aplicacions GUI del costat del client en GTK i segons la plataforma.
 • pgi -- Sistema de creació d'instal·ladors gràfics de Progeny.

Actualitzacions de seguretat. Ja ho sabeu. Si us plau si teniu cap d'aquests paquets instal·lats, assegureu-vos que teniu els vostres sistemes actualitzats.

 • PHP -- Comprovació de límits trencat i més.
 • CFS -- Desbordament de la memòria temporal.
 • CVS -- Inicialització de variable impròpia.
 • xsane -- Fitxers temporals insegurs.

Paquets orfes. Aquesta setmana han quedat 4 paquets orfes i requereixen d'un nou mantenidor. Això fa un total de 108 paquets orfes. Moltes gràcies als anteriors mantenidors per contribuir amb la comunitat del Programari Lliure. Si us plau, vegeu les pàgines WNPP per a la llista completa, i si us plau si preteneu adoptar algun paquet afegiu una nota a l'informe d'error i canvieu-ne el títol amb ITA:

Que teniu notícies noves? Si us plau informeu-nos sobre tot el que passi en la comunitat de Debian. Sempre estem cercant qualsevol història interessant per a afegir-la, sobretot articles nous d'escriptors voluntaris. Esperem amb ansietat el vostre correu en dwn@debian.org.


Per a rebre aquest butlletí setmanal en la vostra bústia, subscriviu-vos a la llista de correu debian-news.

Els números anteriors d'aquest butlletí estan disponibles.

Els editors de les Notícies Setmanals de Debian són Joe 'Zonker' Brockmeier i Martin Schulze.


Disposeu també d'aquesta pàgina en les llengües següents:
Deutsch  English  français  한국어 (Hangul)  Português  svenska 
Com configurar la llengua per defecte als documents
Última modificació: Dissabte, 9. Mar de 2002., 21:08:32 UTC
Copyright © 2002 SPI; Vegeu els termes de la llicència
Title: Debian Weekly News - 13 Març de 2002
Projecte Debian
Tria un servidor a prop teu:
Alemanya Austràlia Brasil Bulgària Dinamarca Espanya Estats Units França Hong Kong Indonèsia Itàlia Japó Països Baixos Polònia Regne Unit Rússia Sud-àfrica Turquia Xina Àustria
Quant a Debian Notícies Distribució Suport Racó del Desenvolupador Cerca

Debian Weekly News - 13 Març de 2002

Benvinguts a l'onzena edició del número d'enguany de les DWN, el butlletí de notícies per a la comunitat de Debian. De moment sembla ser una setmana tranquil·la. Tot i això, ha estat una gran setmana, donat que el procés del llançament de Woody està anant força bé i un dels desenvolupadors de Debian va aconseguir dues medalles d'or.

Estat del llançament de Woody. Anthony Towns va enviar un altre informe sobre l'estat de la distribució Woody. El recompte d'errors està decrementant, però a un ritme més lent del que ens agradaria. Si us plau estigueu atent als paquets que manteniu o assegureu-vos que es poden publicar. Altra vegada, l'Anthony ha eliminat un nou conjunt de paquets que li semblaven inacceptables dins amb Woody.

Debat de les eleccions a Líder del Projecte. Randolph Chung ha enviat una relació de preguntes per a tractar durant el debat de l'elecció a Líder del Projecte Debian (DPL) tal i com varen anunciar la setmana passada des de la secretaria del projecte. Segons les actuals previsions, aquest debat serà moderat pels membres del jurat i dividit en quatre parts: Preguntes generals, preguntes directes als candidats, les preguntes que es facin durant el transcurs de les dues primeres parts i, finalment, els comentaris finals i refutacions.

Disquets d'arrencada basats en XFS. Hi ha dues persones treballant per integrar el XFS en els disquets d'arrencada de Debian. Eduard Bloch ha creat les primeres imatges de CD per a Woody i XFS, les quals poden descarregar-se des d'aquí. Angelo Ovidi ha començat un nou projecte en SourceForge anomenat XFDeb. Ell ha creat un disquet de rescat basat en el nucli 2.4.14 i XFS 1.0.2, i també es disposa a crear el disquet arrel i els dels controladors. El seu objectiu és unificar aquesta feina amb l' l'instal·lador de Debian amb suport XFS de SGI d'Ionut Georgescu per oferir aquest sistema de fitxers transaccional com a una opció durant la instal·lació.

Desenvolupador de Debian guanya dos ors Paraolímpics. Sembla ser que un dels nostres desenvolupadors, Bart Bunting, es troba actualment en els Jocs Paraolímpics que estan tenint lloc en la ciutat de Salt Lake City. Ha guanyat la medalla d'or en la Super-G masculina i en el descens per a discapacitats visuals. Bart, dues vegades campió mundial d'aquests títols fa dos anys en Suïssa, és la primera vegada que competeix en els Paraolímpics. Felicitats Bart!

Llicències de la documentació de teTeX. C.M. Connelly està en el procés d'examinar els fitxers de documentació que es distribueixen amb els paquets de tetex. La majoria compleixen parcialment amb els Principis del Programari Lliure de Debian (DFSG) usant la Llicència pública del projecte LaTex (LPPL), la Llicència Pública General de GNU (GPL), una llicència pròpia d'acord amb els DFSG o simplement en el domini públic. Hi han al voltant de 30 documents en els que el seu estat és menys clar i són aquests els que estan subjectes a investigació.

DebianHelp necessita un nou lloc. El lloc web DebianHelp que fou creat durant l'any 2000 i amb l'ambició d'ajudar als usuaris novells de Debian GNU/Linux. Actualment, el mantenidor de DebianHelp, en Randy Edwards, està demanant ajuda, perquè perdrà la connexió a la Internet en un parell de mesos. La gent que vulgui oferir-li hospedatge pel lloc web o el servidor haurien de contactar amb Randy.

Paquets nous o dignes d'ésser esmentats. S'han afegit darrerament els paquets següents a l'arxiu de Debian.

 • advi -- Un simple previsualitzador de DVI escrit en Objective Caml.
 • crafted -- Editor de mapes per a FreeCraft, el clón lliure de WarCraft II.
 • cvsutils -- Utilitats CVS per a usar-les en directoris de treball
 • dnsmasq -- Un reenviador de DNS amb memòria cau.
 • dvr -- Gravació digital de vídeo.
 • fcmp -- Fitxers lliures de medi per a FreeCraft.
 • freecraft -- Un fantàstic joc d'estratègia en temps real per a Unix i X.
 • lmbench -- Utilitats per a fer benchmarks en sistemes UNIX.
 • muse -- Un seqüenciador midi/audio basat en Qt.
 • openmosix -- Utilitats per a administrar el node d'un cluster openmosix.
 • rootstrap -- Una utilitat per a construir imatges completes de sistemes de fitxers de Linux.
 • sanitizer -- El Anony Mail Sanitizer - un escàner de virus pel correu.
 • xmovie -- Un petit visualitzador per a Quicktime descomprimit, streams MPEG i més.

Actualitzacions de seguretat. Ja ho sabeu. Si us plau, si teniu cap d'aquests paquets instal·lats, assegureu-vos que teniu els vostres sistemes actualitzats.

 • mod_ssl -- Desbordament de la memòria temporal.
 • xtell -- Desbordament de la memòria temporal. i d'altres problemes.
 • zlib i d'altres -- Desbordament de la memòria temporal.

Que teniu notícies noves? Si us plau informeu-nos sobre tot el que passi en la comunitat de Debian. Sempre estem cercant qualsevol història interessant per a afegir-la, sobretot articles nous d'escriptors voluntaris. Esperem amb ansietat el vostre correu en dwn@debian.org.


Per a rebre aquest butlletí setmanal en la vostra bústia, subscriviu-vos a la llista de correu debian-news.

Els números anteriors d'aquest butlletí estan disponibles.

Els editors de les Notícies Setmanals de Debian són Joe 'Zonker' Brockmeier i Martin Schulze.


Disposeu també d'aquesta pàgina en les llengües següents:
Deutsch  English  français  svenska 
Com configurar la llengua per defecte als documents
Última modificació: Diumenge, 17. Mar de 2002., 00:59:08 UTC
Copyright © 2002 SPI; Vegeu els termes de la llicència

Attachment: pgpgCCvqP6AiP.pgp
Description: PGP signature


Reply to: