[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#218668: marked as done (mgp: wrong font when using using '-x xft', %pcache and %pause)

Your message dated Wed, 14 Jan 2009 15:09:11 +0100
with message-id <496DF207.203@free.fr>
and subject line mgp: wrong font when using using '-x xft', %pcache and %pause: bug now fixed
has caused the Debian Bug report #218668,
regarding mgp: wrong font when using using '-x xft', %pcache and %pause
to be marked as done.

This means that you claim that the problem has been dealt with.
If this is not the case it is now your responsibility to reopen the
Bug report if necessary, and/or fix the problem forthwith.

(NB: If you are a system administrator and have no idea what this
message is talking about, this may indicate a serious mail system
misconfiguration somewhere. Please contact owner@bugs.debian.org

218668: http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=218668
Debian Bug Tracking System
Contact owner@bugs.debian.org with problems
--- Begin Message ---
Package: mgp
Version: 1.10a-3
Severity: normal


I found a bug in a particular case I use.

I use:
file default.mgp
%deffont "standard" xfont "helvetica-medium-r", tfont "arial.ttf"
%deffont "typewriter" xfont "courier-medium-r", tfont "courbd.ttf"

file bug.mgp
%include "default.mgp"
%pcache 1 1 2 100


	Before pause
	Not typewriter



%font "typewriter"
%%font "standard"

Command used: mgp -x xft bug.mgp

Symptom: the text "Not typewriter" should use the standard font but is
rendered using the "typewriter" font.

I can correct the font used if I remove a % in the line "%%font "standard""
I think the culprit is somewhere in %pcache and/or %pause management.

-- System Information:
Debian Release: 3.0
Architecture: i386
Kernel: Linux acer 2.4.22 #1 dim oct 19 19:12:22 CEST 2003 i686
Locale: LANG=fr_FR, LC_CTYPE=fr_FR

Versions of packages mgp depends on:
ii  imlib11                1.9.14-14         Imlib is an imaging library for X 
ii  libc6                  2.3.2-8           GNU C Library: Shared libraries an
ii  libfontconfig1         2.2.1-5           generic font configuration library
ii  libfreetype6           2.1.5-2           FreeType 2 font engine, shared lib
ii  libjpeg62              6b-5              The Independent JPEG Group's JPEG 
ii  libmng1                1.0.5-1           Multiple-image Network Graphics li
ii  libpng12-0            PNG library - runtime
ii  libtiff3g              3.5.7-2           Tag Image File Format library
ii  libttf2                1.4pre.20011029-1 FreeType 1, The FREE TrueType Font
ii  libungif4g             4.1.0b1-5         shared library for GIF images (run
ii  libxft2                2.1.2-4           FreeType-based font drawing librar
ii  libxrender1            0.8.3-2           X Rendering Extension client libra
ii  perl [perl5]           5.8.1-2           Larry Wall's Practical Extraction 
ii  xlibs                  4.2.1-12.1        X Window System client libraries
ii  zlib1g                 1:1.1.4-1         compression library - runtime

-- no debconf information

--- End Message ---
--- Begin Message --- As suggested by http://ekaia.org/blog/2009/01/01/new-years-proposal-look-at-your-reported-bugs/ I tried to reproduce the problem I reported.

I cannot reproduce the bug anymore. Everything is working as expected now.

I close the bug.


 Dr. Ludovic Rousseau

--- End Message ---

Reply to: