[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#178148: marked as done (ssh2 bug identified)



Your message dated Fri, 24 Jan 2003 10:14:30 +0000
with message-id <20030124101430.GE16628@riva.ucam.org>
and subject line Bug#178148: ssh2 bug identified
has caused the attached Bug report to be marked as done.

This means that you claim that the problem has been dealt with.
If this is not the case it is now your responsibility to reopen the
Bug report if necessary, and/or fix the problem forthwith.

(NB: If you are a system administrator and have no idea what I am
talking about this indicates a serious mail system misconfiguration
somewhere.  Please contact me immediately.)

Debian bug tracking system administrator
(administrator, Debian Bugs database)

--------------------------------------
Received: (at submit) by bugs.debian.org; 24 Jan 2003 03:55:33 +0000
>From tim@cmark.com Thu Jan 23 21:55:32 2003
Return-path: <tim@cmark.com>
Received: from mgr3.xmission.com [198.60.22.203] 
	by master.debian.org with esmtp (Exim 3.12 1 (Debian))
	id 18buwG-00046B-00; Thu, 23 Jan 2003 21:55:32 -0600
Received: from mail by mgr3.xmission.com with spam-scanned (Exim 3.35 #1)
	id 18buwF-0004wY-03
	for submit@bugs.debian.org; Thu, 23 Jan 2003 20:55:31 -0700
Received: from [198.60.81.82] (helo=minint.cmark.com)
	by mgr3.xmission.com with esmtp (Exim 3.35 #1)
	id 18buwF-0004wN-03
	for submit@bugs.debian.org; Thu, 23 Jan 2003 20:55:31 -0700
Received: from che.cmark.com (che.cmark.com [192.168.1.2])
	by minint.cmark.com (Postfix) with ESMTP id 252FF7011F
	for <submit@bugs.debian.org>; Thu, 23 Jan 2003 21:00:17 -0700 (MST)
Received: from tim by che.cmark.com with local (Exim 3.36 #1 (Debian))
	id 18bgSF-00064J-00
	for <submit@bugs.debian.org>; Thu, 23 Jan 2003 05:27:35 -0700
Date: Thu, 23 Jan 2003 05:27:35 -0700
To: submit@bugs.debian.org
Subject: ssh2 bug identified
Message-ID: <20030123122734.GA22862@che.cmark.com>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Disposition: inline
User-Agent: Mutt/1.4i
From: Tim Bowman <tim@cmark.com>
Delivered-To: submit@bugs.debian.org
X-Spam-Status: No, hits=-2.6 required=5.0
	tests=DATE_IN_PAST_12_24,SPAM_PHRASE_00_01,USER_AGENT,
	      USER_AGENT_MUTT
	version=2.41
X-Spam-Level: 

Package: ssh2
Version: 2.0.13-7

I see a fair number of bug reports about hanging after the password,
and the daemon running full tilt.  In my case, the problem is
/usr/bin/X11/xauth missing.  When I try to connect from an xterm to an
ssh2 daemon on a machine without X installed, I get the problem.
Turning off X11 forwarding doesn't help, but if I switch to a VC, then
I can connect.  After much playing around, I found that installing the
xbase-clients package, and hence xauth, fixes the problem.

I would recommend adding a dependency in the ssh2 package until the
bug in ssh2 is fixed (which it should be since it uses all of the CPU
on the server machine and can't be killed without root access).  I am
not submitting a bug to ssh2, could you do that for me?

Thanks, love debian.

--
         __o
       _ \<_
......(_)/(_)

---------------------------------------
Received: (at 178148-done) by bugs.debian.org; 24 Jan 2003 10:14:34 +0000
>From cjwatson@flatline.org.uk Fri Jan 24 04:14:33 2003
Return-path: <cjwatson@flatline.org.uk>
Received: from carbon.btinternet.com [194.73.73.92] 
	by master.debian.org with esmtp (Exim 3.12 1 (Debian))
	id 18c0r3-0000FK-00; Fri, 24 Jan 2003 04:14:33 -0600
Received: from host217-36-6-112.in-addr.btopenworld.com ([217.36.6.112] helo=riva.lab.dotat.at)
	by carbon.btinternet.com with esmtp (Exim 3.22 #16)
	id 18c0r1-0001ZV-00
	for 178148-done@bugs.debian.org; Fri, 24 Jan 2003 10:14:31 +0000
Received: from cjwatson by riva.lab.dotat.at with local (Exim 3.35 #1 (Debian))
	for 178148-done@bugs.debian.org
	id 18c0r0-0004RM-00; Fri, 24 Jan 2003 10:14:30 +0000
Date: Fri, 24 Jan 2003 10:14:30 +0000
From: Colin Watson <cjwatson@debian.org>
To: 178148-done@bugs.debian.org
Subject: Re: Bug#178148: ssh2 bug identified
Message-ID: <20030124101430.GE16628@riva.ucam.org>
References: <20030123122734.GA22862@che.cmark.com>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Disposition: inline
In-Reply-To: <20030123122734.GA22862@che.cmark.com>
User-Agent: Mutt/1.4i
Delivered-To: 178148-done@bugs.debian.org
X-Spam-Status: No, hits=-16.0 required=5.0
	tests=IN_REP_TO,QUOTED_EMAIL_TEXT,REFERENCES,
	      SIGNATURE_SHORT_DENSE,SPAM_PHRASE_00_01,USER_AGENT,
	      USER_AGENT_MUTT
	version=2.41
X-Spam-Level: 

On Thu, Jan 23, 2003 at 05:27:35AM -0700, Tim Bowman wrote:
> Package: ssh2
> Version: 2.0.13-7
> 
> I see a fair number of bug reports about hanging after the password,
> and the daemon running full tilt.  In my case, the problem is
> /usr/bin/X11/xauth missing.  When I try to connect from an xterm to an
> ssh2 daemon on a machine without X installed, I get the problem.
> Turning off X11 forwarding doesn't help, but if I switch to a VC, then
> I can connect.  After much playing around, I found that installing the
> xbase-clients package, and hence xauth, fixes the problem.
> 
> I would recommend adding a dependency in the ssh2 package until the
> bug in ssh2 is fixed (which it should be since it uses all of the CPU
> on the server machine and can't be killed without root access).

Sorry - we've actually removed the ssh2 package in unstable (although
it's still in stable and testing), so this will not be fixed. I strongly
recommend switching to OpenSSH (the ssh package), which is maintained,
free, and less buggy.

Thanks anyway,

-- 
Colin Watson                                  [cjwatson@flatline.org.uk]



Reply to: