[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Booting PowerMac G3 OldWorld....

On Mon, Jun 10, 2002 at 03:30:14PM -0500, Corey Kovacs wrote:
> I've seen several postings dealing with booting PowerPC's and have seen 
> several very helpful hints. So far however, I've had no luck booting into an 
> installed Debian system.
> Swap is installed on /dev/hda8
> root is on /dev/hda9
> after "making the system bootable" I execute a shell and execute 
> #nvsetenv boot-device `ofpath /dev/hda9`
> then reboot the system and get this message.
> can't OPEN: /pci/mac-io/ide@20000/ata-disk@0:9
> over and over again.
> Anyone have any pointers? did I leave something out of the process?
> All help appreciated...
> Corey

There was a bug in ofpath at one point which resulted in it returning 
garbage (invisible) characters on some machines. Try setting the path
in OpenFirmware with setenv boot-device manually, also try with :0
as well as :9 , and if those don't work try devalias to see if you 
can substitute an alias for part of the path.

*------v--------- Installing Debian GNU/Linux 3.0 --------v------*
|      <http://www.debian.org/releases/woody/installmanual>      |
|   debian-imac (potato): <http://debian-imac.sourceforge.net>   |
|            Chris Tillman        tillman@voicetrak.com          |
|                   May the Source be with you                   |

To UNSUBSCRIBE, email to debian-powerpc-request@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org

Reply to: