[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#354458: Fwd: Kernel panic after upgrading initramfs-tools

On Wed, 15 Mar 2006, Manuel Bilderbeek wrote:

> Hi, resending because of wrong address.

thanks sorry for the typo
> 2006/3/15, maximilian attems <maks@sternweltne.at>:
> > do you use lilo?
> Yes I do.

ok so that's the bug you hit, it's closed by 0.55b
lilo doesn't grog that the initd.img changed without beeing rerun
grub is much friendlier in those regards.
> > if yes fetch 0.55 from incoming.debian.org or unstable.
> But, will it be able to update my initrd.img via the chroot?
> As you have read, I'm having loads of trouble with that.

yes you need
a) proc from outside the chroot or maybe it's enough from inside
mount /proc /chroot/proc -t proc
b) the devices from inside the chroot
/etc/init.d/udev start

now run lilo

> > did you get dropped to a shell,
> No, I got a system freeze.

yes because of the lilo bug.
> > i would need the last 2 lines above RAMDISK, what's there?
> I can check again, but AFAIK it is something about ACPI or so. I can
> check again, but rebooting takes a lot of time.

don't need this as the bug itself is nailed.
> > which busybox are your running?
> > dpkg -l busybox
> I only did this via the chroot from the Knoppix cd.
> But I have 1.01-4 if you want to know.

ok good.
> I have no idea how to get my system running again... :(((

if lilo doesn't work out for you use from knoppix (adapt to your device)
grub-install --root-directory=/mnt/hda1 /dev/hda

again good luck


Reply to: