[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Wat heeft de dollar te maken met de oorlogen?Hallo,

De Nixon Shock goed verteerd? Of wist je al dat geld sinds 1971 geen intrinsieke onderliggende tegenwaarde meer had?

KERNBOODSCHAP vorige mail :

Weten dat vandaag zowel ons papiergeld als ons digitaal geld geen enkele intrinsieke tegenwaarde meer heeft. En dat dit geen probleem is zolang wij met zijn allen wereldwijd geloof en vertrouwen hebben in de waarde die op het biljet staat, maar dat het in tijdens van crisis of wantrouwen zeer snel kan dalen naar een waarde van nul. Wat we de laatste jaren hebben gezien in tal van bepaalde landen, kan net zo goed op een bepaald moment gebeuren met de wereldmunt, de dollar of bijvoorbeeld met de euro.
En wat bijna niemand nog beseft is, dat we momenteel nog altijd in de tijdelijke zogezegde tussenfase leven en nog wachtende zijn op dat nieuwe monetaire systeem dat er zo snel mogelijk zou komen zoals President Nixon in 1971 verklaarde…

VANDAAG

Opnieuw een feit wat 99.5% van de wereldbevolking niet kent of weet.

De PETRO DOLLAR.
Na het opblazen van de Goudstandaard in 1971 ( vorige mail ) door de Verenigde Staten was de dollar als wereldreservemunt eigenlijk zijn waarde en geloofwaardigheid verloren. Zij vonden echter een vernuftige oplossing hiervoor in 1973.
Saoudi Arabië was destijds het land met de grootste olievoorraad ter wereld. Zoals je weet uit de vorige mails werd tijdens het Bretton Woods Akkoord reeds afgesproken om wereldwijd altijd grondstoffen in Dollar te verhandelen. Om dit akkoord nog meer kracht bij te zetten en nog meer zekerheid hierover te hebben naar de toekomst toe sloten de US en het Wahabistisch Koningrijk in 1973 een extra overeenkomst. Saoedi Arabië ging akkoord om 100% enkel en alleen nog Dollars te accepteren om olie te verkopen. Hiertegenover stond dat het Amerikaanse leger altijd bescherming zou bieden aan hen in eender welk conflict tegen vijanden en het beveiligen van hun olievelden. Want zelf hadden zij geen echt functioneel leger. Alle andere OPEC landen volgden snel met dergelijke overeenkomst.
Het gevolg was, en is, dat de Dollar vanaf toen eigenlijk was gedekt door olie en zo zijn positie als wereldreservemunt kon behouden. Wat NIET iedereen toen al in de gaten had, was dat op die manier alle OPEC landen moeten blijven investeren in Amerikaanse overheidsobligaties. Waar moeten ze er anders mee naartoe?

Door dit feit kan Amerika tot op vandaag ongelimiteerd dollars drukken en loopt de staatsschuld van Amerika als enige land in de wereld ongelimiteerd op.
MAAR waar moet JIJ vandaag nu aandacht aan schenken? Deze vlieger gaat alleen maar op zolang ieder land steeds evenveel olie blijft nodig hebben als eerste punt en dat zeker iedereen zich aan de overeenkomst houdt om enkel en alleen olie in dollars te verhandelen, als tweede punt….

OORLOGEN EN UITSCHAKELINGEN


Er zijn uiteraard al een aantal landen en leiders die vonden dat deze voordelige situatie voor Amerika niet langer mocht aanhouden. Bijvoorbeeld Saddam Hussein begon op een gegeven moment olie te verhandelen in Euro. Iedereen weet hoe dit geëindigd is. Maar niet iedereen weet de echte oorzaak….. Vanaf vandaag weet u dat wel.

De volgende die "iets" wou proberen was Kadafi. Hij wou zelfs in gans Noord Afrika een nieuwe Goudstandaard invoeren door een gouden Dinar in het leven te roepen. Bedoeling was dat deze landen olie konden kopen met deze gouden Dinar maar ook in andere munteenheden. We weten ook wat met Kadafi plots gebeurde, maar de reden waarom is aan u en de wereldbevolking op een totaal andere manier "verkocht" door de mainstream media… Vandaag weet u de waarheid.

VANDAAG blijft Iran halsstarrig olie verhandelen in goud, euro’s of andere munten. Misschien bent u één van de weinige nu die weet waarom Amerika zo geviseerd is op Iran en weet u ook wanneer morgen oorlog uitbreekt met Iran, wat de echte reden is. Want weer zal de mainstream media u iets totaal anders vertellen….

NU, het is wel steeds moeilijker aan het worden voor Amerika en wel om deze feiten.
Het is niet enkel meer Iran dat volgens hen naast de "pot" pist. In 2018 startte China, Rusland, Syrië en Qatar met olie onder elkaar te verhandelen in Euro, Roepie, Yuan en goud.
In 2019 ontwikkelde Iran samen met Frankrijk, Duitsland en Engeland een alternatief betalingssysteem naast het internationale SWIFT systeem. Iran is verbannen van het internationale SWIFT systeem door Amerika als vergeldingsactie opdat zij dan niet meer van hun olie zouden afraken. MAAR nu hebben de vermelde landen daarop stiekem een alternatief ontwikkeld om zo naast alle akkoorden toch olie kunnen te kopen van Iran aan een interessante prijs. Achter de schermen is Amerika woedend over deze evolutie.

Maar Amerika en hun leger kunnen veel, maar niet in één keer binnen vallen en drogredenen vinden om tegelijk in Iran, Nood Korea, China, Rusland, Frankrijk, Duistland Syrië, Qatar en Engeland binnen te vallen….

HET GEVOLG is wat geen enkel gewone aardbewoner echt weet, dat de complete instorting van de dollar als wereldreservemunt nooit zo dichtbij was dan "vandaag". Dit soort nieuws wordt uiteraard angstvallig buiten de mainstream media gehouden, want zoals je weet kan dit een onmiddellijke wereldwijde financiële crisis inluiden. Desondanks gaat de "ontmanteling" van de Petro Dollar aan een gestaag tempo verder door meer en meer landen en komt Amerika dagelijks meer en meer in de problemen hierdoor. Het enige wat we allemaal samen mogen hopen is, dat Amerika niet ergens een lont in het kruitvat kan gestoken krijgen om het tot een derde wereldoorlog te laten ontspruiten…

OPDRACHT VANDAAG :


Google en Youtube op :
-          De Petrodollar
-          The Petrodollar
-          The end of the Petrodollar
-          The Petrodollar and wars

De volgende keer blijven we even hangen tussen 1970 en 1980. Want in deze 10 jarige periode gebeurde ook iets zeer opvallends wat door bijna alle media, maar vooral banken, vermogensbeheerders en financiële planners verzwegen wordt, doodgezwegen wordt, nooit over gepraat wordt door deze partijen. En ZEKER niet tegen hun cliënteel…

En je weet, moest u ondertussen reeds meer willen weten over de mogelijkheden van fysiek goud of zilver, kan je altijd een aanvraag indienen via deze link.

Wil je graag gratis deelnemen aan een volgende infoavond, dan kan je hier alvast inschrijven tot de plaatsen volzet zijn.

Groeten en tot binnenkort,

Johnny Verkuringen
Marktanalist Europese GoudStandaard
johnny@europesegoudstandaard.be


Don't want future emails?
UnsubscribeReply to: