[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Boot problem in squeeze, hang after Booting the kernel

On Friday 12 February 2010, Lars Segerlund wrote:
>  I have a Sony Vaio TX3 ( VGN-TX3XT ) , which runs a on an intel
> celeron ULW, and has a i945g graphics chip.
>  I have reinstalled with the squeeze install cd, but cannot boot the
> kernels on the machine.

So the installer boots and works correctly, but the installed system fails 
to boot. As the installer uses a 2.6.30 kernel and the installed system 
gets a 2.6.32 kernel, it sounds like a kernel regression that affects your 

>  I can get into the machine from the rescue mode on the installer, (
> if I chroot into the env. it looks fairly ok ).

Try installing a 2.6.30 linux-image package. You can find one here:

If that works, then please file a BR against the linux-2.6 package.
You may also want to try if 2.6.31 works or not. You can find packages for 
that if you move up one directory level in the URL above.

You should also try the very latest 2.6.32 packages from unstable to see if 
the problem has already been fixed there.

>  I have tried noapic nolapic acpi=off no-hlt no-irq nomodeset and most
> options I can find to the kernel.
> I suspect it hangs partly into the linux init() function, and if i
> set vga=788 or vga=777 the text clears and I am greeted with a blank
> screen ... ( vga=788 is what the installer cd uses ).

Make sure you also remove the 'quiet' option so you get all the boot 
messages on your console. That may give a better idea where the boot is 


Reply to: