[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#299564: marked as done (install-report)



Your message dated Tue, 15 Mar 2005 10:06:51 +0100
with message-id <200503151006.52100.aragorn@tiscali.nl>
and subject line Bug#299564: install-report
has caused the attached Bug report to be marked as done.

This means that you claim that the problem has been dealt with.
If this is not the case it is now your responsibility to reopen the
Bug report if necessary, and/or fix the problem forthwith.

(NB: If you are a system administrator and have no idea what I am
talking about this indicates a serious mail system misconfiguration
somewhere.  Please contact me immediately.)

Debian bug tracking system administrator
(administrator, Debian Bugs database)

--------------------------------------
Received: (at submit) by bugs.debian.org; 15 Mar 2005 00:58:49 +0000
>From gnif@spacevs.com Mon Mar 14 16:58:49 2005
Return-path: <gnif@spacevs.com>
Received: from 220-245-208-117-act.tpgi.com.au (svs.spacevs.com) [220.245.208.117] 
	by spohr.debian.org with esmtp (Exim 3.35 1 (Debian))
	id 1DB0OW-0004KM-00; Mon, 14 Mar 2005 16:58:49 -0800
Received: from localhost (localhost [127.0.0.1])
	by svs.spacevs.com (Postfix) with ESMTP id B6563274C9
	for <submit@bugs.debian.org>; Tue, 15 Mar 2005 11:58:48 +1100 (EST)
Received: from svs.spacevs.com ([127.0.0.1])
	by localhost (svs [127.0.0.1]) (amavisd-new, port 10024) with ESMTP
	id 13405-07 for <submit@bugs.debian.org>;
	Tue, 15 Mar 2005 11:58:43 +1100 (EST)
Received: from svs.spacevs.com (svs.spacevs.com [192.168.0.1])
	by svs.spacevs.com (Postfix) with ESMTP id 87430274C7
	for <submit@bugs.debian.org>; Tue, 15 Mar 2005 11:58:43 +1100 (EST)
Subject: install-report
From: Geoffrey McRae <gnif@spacevs.com>
To: submit@bugs.debian.org
Content-Type: text/plain
Date: Tue, 15 Mar 2005 11:58:42 +1100
Message-Id: <1110848322.15453.4.camel@svs.spacevs.com>
Mime-Version: 1.0
X-Mailer: Evolution 2.0.4 
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Virus-Scanned: by amavisd-new-20030616-p10 (Debian) at spacevs.com
Delivered-To: submit@bugs.debian.org
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 2.60-bugs.debian.org_2005_01_02 
	(1.212-2003-09-23-exp) on spohr.debian.org
X-Spam-Status: No, hits=-8.0 required=4.0 tests=BAYES_00,HAS_PACKAGE 
	autolearn=no version=2.60-bugs.debian.org_2005_01_02
X-Spam-Level: 

Package: installation-reports

INSTALL REPORT

Debian-installer-version:	14 Mar 2005
uname -a:			Linux bob 2.4.27-2-586tsc #1 Thu Jan 20 10:47:31 JST 2005
i586 GNU/Linux
Date:				14 Mar 2005 11:00
Method:				Installed HDD into laptop, installed from 1.44M floppy images
then installed via PCMCIA network through debian.goldweb.com.au/debian,
not proxied. After initial install complete moved HDD into target laptop
as target laptop didn't have enough ram for the installer (only 16M).

Machine:			IBM Thinkpad 380XD
Processor:			Intel Pentium 200Mhz MMX
Memory:				64MB
Root Device:			IDE
Root Size/partition table:
	hda1 = swap		256MB
	hda2 = linux		3.8GB
Output of lspci and lspci -n:

0000:00:00.0 Host bridge: OPTi Inc. 82C557 [Viper-M] (rev 14)
0000:00:01.0 ISA bridge: OPTi Inc. 82C558 [Viper-M ISA+IDE] (rev 02)
0000:00:02.0 VGA compatible controller: Cirrus Logic GD 7548
0000:00:14.0 IDE interface: OPTi Inc. 82C621 [Viper-M/N+] (rev 12)

0000:00:00.0 0600: 1045:c557 (rev 14)
0000:00:01.0 0601: 1045:c558 (rev 02)
0000:00:02.0 0300: 1013:0038
0000:00:14.0 0101: 1045:c621 (rev 12)

Base System Installation Checklist:
[O] = OK, [E] = Error (please elaborate below), [ ] = didn't try it

Initial boot worked:    [O]
Configure network HW:   [O]
Config network:         [O]
Detect CD:              [E]
	Was not using CD but installer forced detection
Load installer modules: [E]
	IDE driver is on FDD marked as cd-drivers.img
Detect hard drives:     [O]
Partition hard drives:  [O]
Create file systems:    [O]
Mount partitions:       [O]
Install base system:    [O]
Install boot loader:    [O]
Reboot:                 [O]

Comments/Problems:

The IDE drivers are on the fdd image marked as cd-drivers, this disk
should be marked as ide-drivers or somthing more generic. Once loaded
drivers from cd-drivers for the IDE the installer still expects to find
a debian CD, this should be optional, I had to force the installer to
continue without the CD.


---------------------------------------
Received: (at 299564-done) by bugs.debian.org; 15 Mar 2005 09:06:55 +0000
>From aragorn@tiscali.nl Tue Mar 15 01:06:54 2005
Return-path: <aragorn@tiscali.nl>
Received: from smtp-out0.tiscali.nl [195.241.79.175] 
	by spohr.debian.org with esmtp (Exim 3.35 1 (Debian))
	id 1DB80s-00051l-00; Tue, 15 Mar 2005 01:06:54 -0800
Received: from strider.fjphome.nl (195-240-184-66-mx.xdsl.tiscali.nl [195.240.184.66])
	by smtp-out0.tiscali.nl (Postfix) with ESMTP id CEE988010FC4;
	Tue, 15 Mar 2005 10:06:48 +0100 (CET)
From: Frans Pop <aragorn@tiscali.nl>
Reply-To: 299564@bugs.debian.org
To: Geoffrey McRae <gnif@spacevs.com>, 299564-done@bugs.debian.org
Subject: Re: Bug#299564: install-report
Date: Tue, 15 Mar 2005 10:06:51 +0100
User-Agent: KMail/1.7.1
References: <1110848322.15453.4.camel@svs.spacevs.com>
In-Reply-To: <1110848322.15453.4.camel@svs.spacevs.com>
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain;
  charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Content-Disposition: inline
Message-Id: <200503151006.52100.aragorn@tiscali.nl>
Delivered-To: 299564-done@bugs.debian.org
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 2.60-bugs.debian.org_2005_01_02 
	(1.212-2003-09-23-exp) on spohr.debian.org
X-Spam-Status: No, hits=-6.0 required=4.0 tests=BAYES_00,HAS_BUG_NUMBER 
	autolearn=no version=2.60-bugs.debian.org_2005_01_02
X-Spam-Level: 

On Tuesday 15 March 2005 01:58, Geoffrey McRae wrote:
> Comments/Problems:
>
> The IDE drivers are on the fdd image marked as cd-drivers, this disk
> should be marked as ide-drivers or somthing more generic. Once loaded
> drivers from cd-drivers for the IDE the installer still expects to find
> a debian CD, this should be optional, I had to force the installer to
> continue without the CD.

No, the problem is that you seem to have been mixing installation methods.

If you want to install from the network, you should _not_ use the 
cd-drivers floppy, but only the net-drivers floppy. The ide-drivers 
needed to access your HD will be automatically loaded from the network 
later.
Using the cd-drivers floppy makes the installation system look for an 
installation CD to load additional installer components from (instead of 
from the network), so the name of that floppy is correct.

Closing your installation report as there were no other issues. (Note: you 
can still react to this mail and if our conclusion is wrong the report 
can be reopened.)

Cheers,
FJP



Reply to: