[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#191594: marked as done (lilo-installer should offer to make the partition it installs to active)

Your message dated Sun, 01 Jun 2003 07:47:25 -0400
with message-id <E19MRJ7-0005M0-00@auric.debian.org>
and subject line Bug#191594: fixed in lilo-installer 0.0.14
has caused the attached Bug report to be marked as done.

This means that you claim that the problem has been dealt with.
If this is not the case it is now your responsibility to reopen the
Bug report if necessary, and/or fix the problem forthwith.

(NB: If you are a system administrator and have no idea what I am
talking about this indicates a serious mail system misconfiguration
somewhere.  Please contact me immediately.)

Debian bug tracking system administrator
(administrator, Debian Bugs database)

Received: (at submit) by bugs.debian.org; 2 May 2003 01:11:03 +0000
>From joe@nahmias.net Thu May 01 20:11:02 2003
Return-path: <joe@nahmias.net>
Received: from user-0ccerf2.cable.mindspring.com (a750.nahmias.net) [] 
	by master.debian.org with esmtp (Exim 3.12 1 (Debian))
	id 19BP4o-0002CX-00; Thu, 01 May 2003 20:11:02 -0500
Received: by a750.nahmias.net (Postfix, from userid 1000)
	id 923F0E80D; Thu,  1 May 2003 21:10:27 -0400 (EDT)
From: Joe Nahmias <joe@nahmias.net>
To: Debian Bug Tracking System <submit@bugs.debian.org>
Subject: lilo-installer should offer to make the partition it installs to active
X-Mailer: reportbug 1.50
Date: Thu, 01 May 2003 21:09:32 -0400
Message-Id: <20030502011027.923F0E80D@a750.nahmias.net>
Delivered-To: submit@bugs.debian.org
X-Spam-Status: No, hits=-11.7 required=4.0
	autolearn=ham version=2.53-bugs.debian.org_2003_04_23
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 2.53-bugs.debian.org_2003_04_23 (

Package: lilo-installer
Version: 0.0.11; reported 2003-05-01
Severity: normal
Tags: patch

Hash: SHA1

When lilo-installer is asked to install lilo into a partition, as
opposed to the master boot record (MBR) of the disc, it should offer to
make that partition active -- so that when the installer reboots, the
system loads the copy of lilo that was installed.

The following (untested) patch fixes this.  I don't know much about
debconf, so feel free to modify this as needed.


Joe Nahmias, DD wannabe

- --- debian/lilo-installer.postinst.orig	2003-02-22 11:54:18.000000000 -0500
+++ debian/lilo-installer.postinst	2003-05-01 20:59:59.000000000 -0400
@@ -41,6 +41,19 @@ fi
 bootdev=`mapdevfs $bootdev`
 rootfs=`mapdevfs $rootfs`
+# If installing to a partition (not MBR), offer to make it active
+if echo "${bootdev}" | grep -q '[0-9]$'; then
+    echo "You have selected to install to a partition instead of the MBR."
+    read "Would you like to set this partition to active? [N/y] " choice
+    if echo ${choice} | grep -q -i '^y'; then
+        pnum=$(echo ${bootdev} | sed 's/^.*\([0-9]\+\)$/\1/')
+        disc=$(echo ${bootdev} | sed 's/part[0-9]\+$/disc/')
+        echo -n "Setting partition to active..."
+        sfdisk -A${pnum} ${disc}
+	echo "done."
+    fi
 # serial support
 if grep -q console=ttyS /proc/cmdline; then

- -- System Information
Debian Release: testing/unstable
Architecture: i386
Kernel: Linux a750.nahmias.net 2.4.20 #1 Thu Jan 9 11:22:09 EST 2003 i686

Version: GnuPG v1.2.1 (GNU/Linux)


Received: (at 191594-close) by bugs.debian.org; 1 Jun 2003 11:53:37 +0000
>From katie@auric.debian.org Sun Jun 01 06:53:35 2003
Return-path: <katie@auric.debian.org>
Received: from auric.debian.org [] 
	by master.debian.org with esmtp (Exim 3.35 1 (Debian))
	id 19MRP5-0004YH-00; Sun, 01 Jun 2003 06:53:35 -0500
Received: from katie by auric.debian.org with local (Exim 3.35 1 (Debian))
	id 19MRJ7-0005M0-00; Sun, 01 Jun 2003 07:47:25 -0400
From: Petter Reinholdtsen <pere@debian.org>
To: 191594-close@bugs.debian.org
X-Katie: $Revision: 1.34 $
Subject: Bug#191594: fixed in lilo-installer 0.0.14
Message-Id: <E19MRJ7-0005M0-00@auric.debian.org>
Sender: Archive Administrator <katie@auric.debian.org>
Date: Sun, 01 Jun 2003 07:47:25 -0400
Delivered-To: 191594-close@bugs.debian.org

We believe that the bug you reported is fixed in the latest version of
lilo-installer, which is due to be installed in the Debian FTP archive:

  to pool/main/l/lilo-installer/lilo-installer_0.0.14.dsc
  to pool/main/l/lilo-installer/lilo-installer_0.0.14.tar.gz
  to pool/main/l/lilo-installer/lilo-installer_0.0.14_i386.udeb

A summary of the changes between this version and the previous one is

Thank you for reporting the bug, which will now be closed.  If you
have further comments please address them to 191594@bugs.debian.org,
and the maintainer will reopen the bug report if appropriate.

Debian distribution maintenance software
Petter Reinholdtsen <pere@debian.org> (supplier of updated lilo-installer package)

(This message was generated automatically at their request; if you
believe that there is a problem with it please contact the archive
administrators by mailing ftpmaster@debian.org)

Hash: SHA1

Format: 1.7
Date: Sun,  1 Jun 2003 13:28:03 +0200
Source: lilo-installer
Binary: lilo-installer
Architecture: source i386
Version: 0.0.14
Distribution: unstable
Urgency: low
Maintainer: Debian Install System Team <debian-boot@lists.debian.org>
Changed-By: Petter Reinholdtsen <pere@debian.org>
 lilo-installer - Install LILO on a hard disk (udeb)
Closes: 191594
 lilo-installer (0.0.14) unstable; urgency=low
   * Thorsten Sauter
     - Include German translation (de.po)
   * Pierre Machard
     - Update French translation (fr.po)
   * Petter Reinholdtsen
     - Offer to make install partition active if it isn't already.
       Depend on fdisk-udeb to make sure sfdisk (used to set the active
       flag) is available.
       Based on patch from Joe Nahmias.  (Closes: #191594)
 2f8b04f50a5b5a64386ab1053eb05e0d 680 debian-installer standard lilo-installer_0.0.14.dsc
 253909e0b90b8bf64dbafeefa8d1f63b 9560 debian-installer standard lilo-installer_0.0.14.tar.gz
 dae0fa40879fd7c23f2d81b1fe439aa1 3720 debian-installer standard lilo-installer_0.0.14_i386.udeb

Version: GnuPG v1.2.2 (GNU/Linux)


Reply to: