[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Het hedendaags risico van gelden bij de bank te hebben staanFractioneel Reservebankieren
Hallo,

Hier komt het volgende.
Een nieuw onderwerp waar 99% van de bevolking niet op de hoogte is.
We brengen het u omdat we vinden dat iedereen recht heeft op volledige waarheid en juiste en eerlijke informatie.

KERNBOODSCHAP vorige mail :

De NULRENTE heeft ook in de EU zijn intrede heeft gedaan!
De NEGATIEVE RENTE zal ook in de nabije toekomst ook een feit worden.
Deze ingrepen kunnen bijdragen tot een nieuwe bankencrisis wanneer "teveel" mensen plots hun gelden zouden willen afhalen.
Wees alert en weet dat de EU een wetsvoorstel klaar heeft waaruit blijkt dat gelden kunnen bevroren of geblokkeerd worden bij een dreigend default van een bank.


VANDAAG

Zeer weinig mensen, inclusief mensen die bij een bank werken, weten werkelijk hoe een bank echt werkt.
Meer bepaald het fractioneel reservebankieren. We hopen vandaag u zo simpel mogelijk een aantal dingen hieromtrent te verduidelijken en een aantal misvattingen uit de wereld te helpen.


Eerste misvatting : De meeste mensen zijn in de overtuiging dat wanneer ze geld op "hun" (spaar) rekening zetten, dat dit ook nog echt "hun" geld is. In feite is dit zo niet. Wettelijk en juridisch is op dat moment de bank "eigenaar" van dit geld. Niet u. Het direct bezit van dit geld heeft u afgestaan aan de bank. In ruil heeft u daarvoor een rekening in de plaats gekregen waarop u toegang heeft onder de "voorwaarden van de bank" en de ‘geldende procedures". Verder "betaalt" de bank u (normaal) een risicopremie (rente), omdat u het risico neemt uw geld in feite aan hen uit te lenen of ter beschikking te stellen….

Tweede misvatting : veel mensen denken ook dat de bank dat ontvangen geld ergens moet bezitten. Zo werkt het niet! Een bank moet volgens het huidige voorgeschreven banksysteem slechts een reserve aanhouden van maximum 10%. Dit houdt in, dat wanneer u bijvoorbeeld 100.000 € bij hen zou plaatsen, dat zij hiervan slechts 10% in reserve dienen te houden en dat zij met de andere 90% eigenlijk alles mogen doen wat ze willen, binnen de regels van de kunst. Volgens de regels en akkoorden die gemaakt zijn binnen de sector. ( 10% nieuwe Bazel akkoorden sinds 2008. Europese banken zitten nog steeds lager )

We zullen vandaag een simpel voorbeeld gebruiken en het systeem enkel gebruiken in de vorm van leningen. U ( Persoon A ) zet dus bijvoorbeeld 100.000 € op uw spaarrekening bij Bank 1. Door Bank 1 wordt 90.000 € verder ontleend aan persoon B. Persoon B betaalt persoon C voor de aankoop van een grond hiermee. Persoon C ontvangt deze 90.000 € en zet deze bij Bank 2 op de rekening. Bank 2 geeft hiervan persoon D een lening van 81.000 €. ( 9.000 € wordt in reserve gehouden ). Persoon D betaalt persoon E hiermee ook voor de aankoop van een bouwgrond. Persoon E zet deze 81.000 € op zijn rekening bij Bank 3. Enzovoort.

  1. Klant A stort 100.000 € in Bank 1.          Bank 1 leent Klant B 90.000 €
  2. Klant C stort 90.000 € in Bank 2.             Bank 2 leent Klant D 81.000 €
  3. Klant E stort 81.000 € in Bank 3.             Bank 3 leent Klant F 72.900 €
  4. Klant G stort 72.900 € in Bank 4.             Bank 4 leent Klant H 65.610 €
  5. Klant I stort 65.610 € in Bank 5.              Bank 5 leent Klant J 59.049 €
  6. Klant K stort 59.049 € in Bank 6.             Bank 6 leent Klant L 53.144 €
  7. Klant M stort 53.144 € in Bank 7.             Bank 7 leent Klant N 47.829 €
  8. Klant O stort 47.829 € in Bank 8.             Bank 8 leent Klant P 43.046 €
  9. Klant Q stort 43.046 € in Bank 8.             Bank 8 leent Klant R 38.742 €
  10. Klant S stort 38.742 € in Bank 9.              Bank 9 leent Klant T 34.867 €

We zijn nu 10 stappen verder en wat is in realiteit gebeurd?

Klant A, C, E, G, I, K, M, O, Q en S hebben in totaal 651.320 € bij hun bank geplaatst. Zij denken dus dat dit echt hun geld is en denken dat ze dit ten allen tijde volledig kunnen afhalen op hun bank.
Maar banken 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 en 9 hebben slechts 65.133 € in reserve. De rest is uitgeleend aan anderen, waarvan de ontvanger ook denkt en vindt dat het "zijn" geld is.

Dat is waarom commerciële banken zo snel in de problemen komen en over de kop gaan bij een Bankrun. Zij kunnen zeer snel hun financiële verplichtingen niet meer nakomen. In het verleden zijn Bankruns meermaals voorgekomen. Er zijn verschillende triggers die zulke Bankrun in gang kunnen zetten. Eenmaal hij is ingezet is er geen weg terug. Een Bankrun heeft verwoestende gevolgen op de bevolking, de economie en het financiële stelsel in het algemeen en kan een land, werelddeel of de wereld in zijn totaliteit tientallen jaren in armoede drijven.


Wanneer door een crisis of een plots ander dreigend conflict of probleem, ergens in de wereld, de onzekerheid of onrust plots overslaat op het financieel systeem en we in dergelijk scenario terecht komen kijken de meeste mensen dwaas om zich heen. Of ze worden kwaad, ongelukkig, depressief of erger.

Dit is weinig zinvol. Het is u en enkel uzelf die alle risico’s dient af te wegen, dient te overzien en in te schatten. En niet als het te laat is, maar voordien.

Ik weet dat de meeste mensen totaal niet op de hoogte zijn van zowel het fractionele reservebankieren als van de dreigende crisis. U bent dat vandaag de dag zeker al wel als u onze nieuwsbrieven goed leest en uw werk "goed doet".

Vandaag vragen wij u opnieuw om wat slimmer te worden en zoveel mogelijk relevante informatie op te doen via het internet zodat u voldoende informatie bekomt.

OPDRACHT VANDAAG :

Google en Youtube op :

-          Fractioneel Reserve Bankieren
-          Wat is fractioneel Reserve Bankieren
-          Het risico van Fractioneel Reserve Bankieren
-          Fractional Reserve Banking

indien u een beetje Engels kan lezen, doe ook zeker de Engelstalige. Want in het Engels vindt u veel meer terug.


Volgende keer opnieuw iets waar weinig mensen kaas van hebben gegeten.
"Geld als schuld-systeem". Eenmaal u het systeem meester bent van wat we volgende keer beschrijven, dan zal u begrijpen waarom ten eerste de wereld onherroepelijk afstevent naar een nieuwe financiële crisis, en ten tweede wat de echte redenen ervan zijn. Dus niet de redenen die u in de mainstream media ziet verschijnen….

En je weet, moest u ondertussen reeds meer willen weten over de mogelijkheden van fysiek goud of zilver, kan u uiteraard altijd een aanvraag indienen via deze link.

Wil je gratis een informatieavond van ons bijwonen? Dan kan je inschrijven voor de eerstvolgende avond via deze link.

Johnny Verkuringen
Marktanalist Europese GoudStandaard
johnny@europesegoudstandaard.be


Don't want future emails?
UnsubscribeReply to: