[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Kan de EU uw bankrekeningen bevriezen en waarom.Opletten nu

Hallo,

Hier zijn we weer en alweer snijden we een onderwerp aan waarvan 99% van de bevolking niet op de hoogte is. Ditmaal is het een gegeven dat echt vers van de pers is !!

KERNBOODSCHAP vorige mail :

Weten dat de volgende keer dat er een nieuwe bankencrisis komt ( en die komt er, de vraag is alleen wanneer) dat de Bail Out regel niet in eerste instantie van toepassing is, maar de nieuwe BAIL IN regel. Het verschil met 2008 is dat nu eerst de gelden van de aandeelhouders, obligatiehouders en spaarders ( boven 100.000 € ) zal worden aangesproken om de bank overeind te houden. Vervolgens dat u er zich goed van moet vergewissen wat die befaamde staatsgarantie tot 100.000 € precies inhoudt.


VANDAAG

Zoals je wellicht links en rechts al gelezen hebt beginnen grootbanken stilaan met de rente volledig op 0 te zetten op spaarrekeningen. Een volgende stap naar een negatieve rente blijft waarschijnlijk niet lang meer uit.

Dit is een kritiek punt.
Want wanneer een bepaald percentage van mensen beslissen dat het nu "wel" is geweest en hierdoor al hun gelden afhalen en beslissen andere dingen te gaan doen met hun gelden, dan krijg je de befaamde Bankrun.

Een Bankrun houdt in dat meer mensen hun geld opeisen bij de bank dan dat er geld beschikbaar is bij de bank. Dan krijg je dus een default of failliet van de bank. Dit creëert dan eigenlijk de self fulfilling prophecy van een bankencrisis, wat men nu net tracht te voorkomen.

Dus werd er een onderzoek gedaan bij meer dan 30.000 mensen wat ze zouden doen als de rente op 0 gezet wordt en dit waren de antwoorden :

Van de dertigduizend ondervraagden zou 53% zijn geld afhalen bij de bank.

Slechts 12% zou zijn geld onaangeroerd laten bij de bank. Zij vermelden veiligheid als belangrijkste argument. De rest zegt gewoon geen alternatief te weten.

16% van de mensen weet nog niet wat ze gaan beslissen.

19% zou beslissen andere dingen ermee te gaan doen zoals het restant van de hypotheek aflossen, beleggen of de woning renoveren.


Deze cijfers zijn natuurlijk zeer onrustwekkend voor zowel de banken als overheden. Want zoals u wellicht weet (of juist niet weet) beschikken banken in werkelijkheid slechts tot 10% van het vermogen tegenover de gelden dat de klanten aldaar deponeerden. Dus bij een Bankrun kan het zeer snel gaan. Samengevat kan een extra verlaging van de rentes dus het risico op een nieuwe bankencrisis nog eens extra vergroten. Weet ook dat geen enkele overheid bij machte is om alle spaargelden tot 100.000 € te verzekeren en te garanderen wanneer meerdere grootbanken tegelijk omvallen.

Daarom heeft men nu binnen de EU een nieuw wetsvoorstel klaar liggen. Dit voorstel houdt in dat men uw bankrekeningen kan bevriezen en/of blokkeren. Dit om te voorkomen dat banken in nood geraken en dus failliet zouden kunnen gaan omdat "teveel" mensen tegelijk hun geld zouden afhalen. We hebben dit al gezien in Cyprus en Griekenland. Eerst wordt alles geblokkeerd, nadien wordt bepaald hoeveel geld u maximaal per dag of per week kan afhalen of overschrijven. Het voorstel zou tevens inhouden dat de beslissing niet voor heel de EU tegelijk hoeft toegepast worden, maar land per land kan bekeken worden en ook bank per bank.

De mensen in het algemeen, of lezers van onze nieuwsbrieven, die denken tijd zat te hebben en beslissen de kat uit de boom te kijken tot wanneer het echt "te erg" wordt, hebben dan ook de kans te laat te komen. Want net dat gevoel van "wanneer het echt te erg wordt" wil men natuurlijk van hogerhand voorkomen. Anders is er niets meer te bevriezen of te blokkeren.


OPDRACHT VANDAAG :

Google en Youtube op :

-          Nulrente
-          Negatieve rente
-          Negatieve rente gevolgen
-          NUL RENTE EU WIL BANKRUNS …

De volgende keer gaan we opnieuw naar iets kijken wat de meeste mensen niet weten.

De meeste mensen begrijpen niet waarom een commerciële bank bij een crisis of Bankrun zo snel in de problemen kan komen. Ze vragen zich af, waar is dat geld dan allemaal naartoe? Dit heeft te maken met het fractioneel reservebankieren. Volgende keer gaan we hier dieper op in.

En je weet, moest u ondertussen reeds meer willen weten over de mogelijkheden van fysiek goud of zilver, kan u uiteraard altijd een aanvraag indienen via deze link.

Wil je gratis een informatieavond van ons bijwonen? Dan kan je inschrijven voor de eerstvolgende avond via deze link.

Groeten en tot binnenkort,

Johnny Verkuringen
Marktanalist Europese GoudStandaard
johnny@europesegoudstandaard.be


Don't want future emails?
UnsubscribeReply to: