[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Heb je het gedaan?Hallo,

Heb je de tijd genomen om uit te spitten wat er juist gebeurde in 1929-1930?
Of zeg je, ik heb de tijd niet gehad? Doe het dan vandaag nog, want je gaat deze basis nodig hebben voor de rest. En neem van mij aan dat geen enkele "tijd" meer belangrijk kan zijn, dan deze die je per dag even neemt om uw kennis hierin NU te vergroten. Later ga je beseffen waarom.

Kort samengevat vond in 1929-1930 de grootste crisis plaats van de afgelopen 100 jaar. We kregen een wereldwijde economische crisis. De beurscrash van oktober 1929 luide deze crisis in. Na jaren van sterk stijgende beurzen klapte de beurs helemaal in elkaar. Er ontstond paniek en plots wou iedereen van zijn aandelen af en alle aandelen werden in no time compleet waardeloos. Miljarden gingen in rook op en het ene na het andere bedrijf viel om, inclusief de banken. De werkloosheid steeg naar 25% enz. We kunnen uiteraard nog veel meer vertellen over deze crisis maar we gaan ons beperken tot wat belangrijk is voor u nu om te onthouden.

-          Deze crisis volgde op een jarenlange sterke beursstijging.
-          Momenteel zitten we in de langst stijgende       periode in de geschiedenis.

-          Het heeft tot 1954 geduurd vooraleer de koersen terug op het niveau waren van 1929.
-          De leiders bleven tot de laatste dag zeggen dat alles in orde zou komen en dat er geen enkele reden
          was tot paniek.

-          90% van de onderliggende waarde van aandelen bestond uit geleend geld net zoals vandaag.
-          In september 1929 leek er nog geen vuiltje aan de lucht en werden nog 60 nieuwe bedrijven
          gelanceerd op de beurs.

-          De beurzen daalden op korte tijd met 90%
-          Mensen trachtten hun gelden af te halen bij de falende banken, maar velen verloren alles. Miljarden
          aan spaargeld ging in rook op.

-          Met geld dat wel kon gerecupereerd werd goud gekocht.
-          Alleen in Amerika al gingen meer dan 2000 banken failliet.

Je kan natuurlijk nog veel meer lezen over deze crisis en we hopen ook dat u dit gedaan hebt. Maar het belangrijkste voor nu is te beseffen welke gevolgen dergelijke crisis heeft in de praktijk en weten dat dergelijke crisis niet te vergelijken is met wat we gezien hebben in 2008. De crisis van 2008 is vergeleken met 1929-1930 een wandeling door het park geweest.

De nabije toekomst
Wat ik vandaag zou willen adviseren is om meer inzicht en wetenschap te krijgen over het feit dat we momenteel heel kort bij een soortgelijke crisis staan zoals deze van toen. De experten en specialisten die echt kennis van zaken hebben voorspellen zelfs een crisis met nog grotere gevolgen dan toen. Zelfs ik kan moeilijk vatten wat er dan nog erger kan worden dan destijds.

Maar goed. Wat moet u weten. 99% van de zogenaamde specialisten en experten die dingen vertellen over de economie, de beurzen, de financiële sector of het monetaire systeem kennen onvoldoende hun materie en of hebben er alle belang bij u dingen te vertellen of te schrijven die niet kloppen. Het is dus uitermate moeilijk om juiste informatie te bekomen. Ik kan alleen maar zeggen, let goed op wat u leest. Let er op wie iets zegt of schrijft. Zoek uit of diegene achterliggend belang heeft bij hetgeen hij schrijft. Na inmiddels 30 jaar in de financiële sector vertoeft te hebben weet ik zo ongeveer uit ervaring welke bronnen wel geloofwaardig zijn en welke niet en weet ik ook welke mensen wel de kennis hebben en die delen. Als je graag namen van mensen hebt die je kan volgen, opzoeken en hun kijk op de dingen leest, mag je me altijd mailen met die vraag.
Maar ik wil dat je zelf ook dingen doet.

Ik ga vandaag een aantal zinnen of woorden meegeven waarop of waarmee je kan googelen. En ik ga vragen om zoveel mogelijk artikelen te lezen van allerlei bronnen zodat je visies hebt uit verschillende oogpunten.
Eigenlijk komt het er vandaag op neer dat je de signalen van de aankomende crisis ZIET. En ik weet dat dit niet evident is. Want de meeste mensen onder ons zijn dagdagelijks al heel druk beladen met hun werk, hun gezin, hobby’s, kinderen enz. en hetgene wat je nu moet zien of vinden komt echt niet op de avond TV.
Maar het is wel superbelangrijk nu om deze kennis en wetenschap op te doen. Dus even tijd maken weer.

Opdracht vandaag :


Google op :

-          Nieuwe crisis
-          Nieuwe financiële crisis
-          Nieuwe beurscrash
-          New crisis
-          New financial crisis

Doe ook de Engelstalige want daar vind je nog meerdere interessante artikelen dan in het Nederlands.
Als je dit "werk" hebt gedaan, proficiat dan alvast want het is een hele kluif. Maar je hebt zeker de signalen nu gezien van wat komt en als je voldoende gelezen hebt weet je zelfs de rode draad eruit te halen waarom we nu juist naar die onvermijdelijke crisis afstevenen. Je wordt stilaan een financieel expert
J Vraag maar eens aan 10 mensen uit je buurt OF er volgens hen een crisis aankomt en als je al mensen vindt die het weten, vraag hen dan vervolgens ook waarom dat ze dat denken. Je zal zien dat je op een paar dagen enorm gegroeid bent op vlak van economische en financiële kennis.

Volgende keer gaan we weer een stapje verder en gaan we dingen vertellen en bekijken die 99.9% van de wereldbevolking niet weten…

En je weet, moest u ondertussen reeds meer willen weten over de mogelijkheden van fysiek goud of zilver, kan u uiteraard altijd een aanvraag indienen via deze link.

Groeten en tot binnenkort,

Johnny Verkuringen
Marktanalist Europese GoudStandaard
johnny@europesegoudstandaard.be
Sent to: debian-apache@lists.debian.org
Europese GoudStandaard, Sint Martinusstraat 22, 2470 Retie, België
Don't want future emails? 
UnsubscribeReply to: