[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: ia32-libs wrong paths ?



Am Dienstag, 30. Mai 2006 10:11 schrieb Goswin von Brederlow:
> "Hans-J. Ullrich" <hans.ullrich@loop.de> writes:
> > Hi all !
> >
> > I have got some problems to install the newest version of ia32-libs.
> >
> > Please look here:
> >
> > orbereiten zum Ersetzen von ia32-libs 1.11
> > (durch .../ia32-libs_1.12_amd64.deb) ...
> > new preinst: upgrade 1.11
> > Entpacke Ersatz für ia32-libs ...
> > dpkg: Fehler beim Bearbeiten
> > von /var/cache/apt/archives/ia32-libs_1.12_amd64.deb (--unpack):
> >  Fehler beim Erzeugen des symbolischen
> > Verweises »./emul/ia32-linux/usr/lib/libGL.so.1.2«: Datei oder
> > Verzeichnis nicht gefunden
> > Fehler traten auf beim Bearbeiten von:
> >  /var/cache/apt/archives/ia32-libs_1.12_amd64.deb
> > E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
> > root@protheus2:/var/cache/apt/archives#
> >
> > O.k., sry , it is German. I will translate. It says,
> > that /emul/ia32-linux/usr/lib/libGL.so.1.2 cannot be found (but it is
> > there) and the link cannot be createdd.
>
> next time use LANG=C apt-get ...
>
> > So I examined the package. I wondered, that the libs want to install
> > into /emul/ia32-libs/usr/X11R6/ libs, and the pointing of the symlink
> > below /emul/ia32-libs/usr/ is to the directory, too.
> >
> > IMO ia32-libs should have a structure like this:
> >
> > /emul/ia32-libs/usr/libs/
> > /emul/ia32-libs/user/libs/xorg
>
> % dpkg -c /var/cache/apt/archives/ia32-libs_1.12_amd64.deb
> ...
> drwxr-xr-x root/root         0 2006-05-27 10:32:24 ./emul/ia32-linux/usr/
> drwxr-xr-x root/root         0 2006-05-27 10:32:24
> ./emul/ia32-linux/usr/X11R6/ drwxr-xr-x root/root         0 2006-05-27
> 10:32:27 ./emul/ia32-linux/usr/X11R6/lib/ drwxr-xr-x root/root         0
> 2006-05-27 10:32:27 ./emul/ia32-linux/usr/lib/
>
> There is no link there in the package and afaik never was. Did you
> maybe create links yourself or is your filesystem corrupted?
>
> I suggest you run fsck and if that doesn't turn up anything purge and
> reinstall ia32-libs.

No, sorry, that did not really help. It is a problem with the symlinks. I 
moved the whole /emul away, with no success.

Sorry....

Best regards

Hans
 
>
> > as we now have Xorg7.
> >
> > I suppose, this is because the ia32-libs are still built for Xorg6.X, are
> > they ?
>
> ia32-libs is build against testing packages to avoid uploading too
> frequently or with buggy packages or packages that won't go into
> stable. Since Xorg7 is still only partialy in testing we decided not
> to upgrade the debs, not to mix X11R6 and X11R7 packages. That will
> change at some point in the future.
>
> > Am I wrong ?
> >
> > Best regards
> >
> > Hans
>
> MfG
>         Goswin



Reply to: